“mazda2 väg” mazda2 röd “mazda2” mazda2

Kombinerar körglädje och prestanda


SKYACTIV-tekniken gör det möjligt för dig att uppleva körglädjen hos CX-3 samtidigt som du får bra kontroll, komfort och bränsleekonomi. Du får pigga köregenskaper som är svåra att överträffa.

Och med de smarta i-ACTIVSENSE -säkerhetsfunktionerna kan du undvika kollisioner och känna dig extra trygg och säker på vägen.

  • “mazda2 active driving display”

   Fyrhjulsdrift (AWD)

   Mazdas fyrhjulsdrift med aktiv drivkraftsfördelning överför blixtsnabbt kraften från framhjulen till 50/50 fyrhjulsdrift vid minsta tendens till dåligt grepp för något av hjulen. Det ger dig en tryggare tillvaro och bättre framkomlighet på hala vintervägar.

   Fyrhjulsdrift (AWD)

  • “mazda2 växelspak” mazda2 interiör “helt nya mazda2” mazda2 2015 “

   Smart City Brake Support (SCBS)

   Smart City Brake Support (SCBS) kan hjälpa dig att undvika problem när du kör i intensiv stadstrafik.

   SCBS använder inbyggda sensorer för att övervaka avståndet till bilen framför och hur snabbt du närmar dig. Om det finns risk för en kollision (fungerar vid hastigheter upp till 30 km/h) förbereds bromsarna för ett nödstopp eller så bromsas bilen automatiskt för att förhindra eller lindra effekterna av en sammanstötning.

   Smart City Brake Support (SCBS)

  • Systemet övervakning av döda vinkeln (BSM)

   Nu är det säkrare att byta fil och backa tack vare BSM-systemet i CX-3. Sensorer söker av vägen efter fordon på 50 meters avstånd och om något av dem kommer in i din döda vinkel, varnar systemet med ett larm och en blinkande lampa i sidospegeln.
   BSM varnar för fordon inom ett osäkert område när du backar. När området bakom är fritt stängs larmet av och du kan backa ut.

   Systemet övervakning av döda vinkeln (BSM)

  • Human-machine interface (HMI)

   Med HMI Commander manövrerar du säkert mellan funktioner för kommunikation, infotainment och navigation via färgpekskärmen på 7 tum. Active Driving Display ovanför instrumentpanelen visar fordonsinformation i ögonhöjd, så att du kan hålla ögonen på vägen hela tiden.

   Human-machine interface (HMI)