”mazda cx-5” mazda cx-5 ”mazda cx-5 front” mazda cx-5 skyactiv-teknik ”mazda cx-5 röd”

Den bränslesnåla bilen som är ett rent nöje att köra

 

Nya Mazda CX-5 ger låg bränsleförbrukning och utsläpp utan att kompromissa med motorstyrkan.

Med hjälp av SKYACTIV-tekniken har vi kunnat skapa en mycket effektiv, aerodynamisk bil, men även med nya material som gör den både lätt och oerhört stark.

 

Med i-stop sparar du bränsle när du står still i trafiken. Det är inte konstigt att CX-5 ligger i täten när det gäller bränsleekonomi och koldioxidutsläpp från 119 g/km. Och dieselmotorn uppfyller utsläppskraven i miljöklass 6 med god marginal.

119–165 g/km

Koldioxidutsläpp

4,6–7,2 l/100 km

Bränsleförbrukning vid blandad körning

SKYACTIV-drivlinor Den drivande kraften bakom bränsleeffektiv prestanda

”skyactiv-motor” växellåda ”mazda cx-5 skyactiv-teknik” skyactiv-teknik

SKYACTIV-motorn och -växellådan som driver den här bilens höga prestanda.

SKYACTIV-drivlinorna består av en kombination av våra motorer och växellådor. De har utformats för att komplettera varandra och ger en effektiv bil med högre prestanda och låg bränsleförbrukning. 

 

Det innebär att våra motorer ger både lägre bränsleförbrukning och låga utsläpp, särskilt jämfört med andra bilar i crossoversegmentet. Vår SKYACTIV-D dieselmotor drar bara 4,6 l/100 km – trots att det är en turbo. Vår SKYACTIV-G bensinmotor förbrukar 6,0 l/100 km.

i-stop-teknik Minskar bränsleförbrukning och kostnader

”i-stop” mazda cx-5 i-stop

Vår i-stop-teknik gör bilen mer bränslesnål och billigare i drift.

i-stop-systemet förbättrar bilens bränsleeffektivitet genom att stänga av motorn när du står still i trafiken. Du märker det knappt, eftersom i-stop startar om motorn på nolltid. Så att motorn är redo när den behövs.

Vårt prisbelönta start-/stoppsystem är det enda i världen som drivs av förbränningsenergi. Och ändå är vårt i-stop-system standard på alla nivåer – till skillnad från de flesta andra bilar i det kompakta crossoversegmentet.

Egenskaper Mer detaljerad information

Det är inte säkert att den modell som visas säljs i Sverige. Färger och vissa exteriör- och/eller interiörelement på bilden kan skilja sig från den faktiska modellen. Mazda CX-5 bränsleförbrukning vid blandad körning 4,6-7,2 l/100 km, CO2-utsläpp är 119-165 g/km. Tioårsgarantin gäller vid köp av fabriksnya personbilar, registrerade t.o.m. 2015-12-31och innefattar: 3 års fabriksgaranti samt 7 års förlängd garanti.