”mazda cx-5 interiör” mazda cx-5 ratt ”mazda cx-5 mzd connect” mzd connect

Allt har utformats runt dig

 

Tekniken i Mazda CX-5 har utformats för att maximera förarens komfort. Vi har lagt till utrustning som MZD Connect, vårt infotainmentsystem, flera aktiva säkerhetsfunktioner och elektrisk parkeringsbroms för större funktionalitet och bekvämlighet i kupén. Och med surroundljud från BOSE® blir körningen ännu roligare – varje gång.

 

Ytterligare interiördetaljer förstärker känslan av hög kvalitet. Kupén kombinerar komfort och funktionalitet med smarta förvaringsalternativ och extra utrymme. Med Mazda CX-5 får du en känsla av att allt är utformat runt dig och att du är ett med bilen.

119–165 g/km

Koldioxidutsläpp

4,6–7,2 l/100 km

Bränsleförbrukning vid blandad körning

MZD Connect Ger dig fingertoppskontroll och röststyrning

All information visas i ögonhöjd på en färgskärm (7") med pekfunktion

Koppla en kompatibel smartphone till infotainment-systemet MZD Connect och lyssna på musik, använd navigationen eller bilens inbyggda DAB-radio. Och du behöver aldrig ta blicken från vägen.

 

Informationen visas i ögonhöjd på den sju tum stora färgpekskärmen. Du kan också styra alla funktioner med hjälp av intuitiva HMI Commander. Båda ser till att MZD Connect styrs med minimal ansträngning så att du kan koncentrera dig på körningen. Dessutom har du tillgång till en mängd ny säkerhetsteknik, vilket Mazda med ett gemensamt namn kallar för  i-Activsense.

Elektrisk parkeringsbroms (EPB) En knapp är allt du behöver

Reglaget är bekvämt placerat på mittkonsolen nära föraren.

CX-5 har Mazdas första elektriska parkeringsbroms som aktiveras genom en knapptryckning. Den ersätter den tidigare handbromsspaken. Reglaget sitter inom bekvämt räckhåll på mittkonsolen och gör det lätt att slå på eller av parkeringsbromsen.

 

Den elektriska parkeringsbromen har utformats för att undvika driftfel. Den fungerar bara när motorn är igång och föraren trycker ned bromspedalen. Funktionen är både säker och bekväm, eftersom handbromsen endast läggs ur när motorn är igång och föraren trycker ner bromspedalen. 

Bränsledriven parkeringsvärmare Varm och isfri bil med en knapptryckning

Mazda CX-5 med bränsledriven parkeringsvärmare

Med vår bränsledrivna parkeringsvärmare får du en varm och isfri bil med en knapptryckning. Ett snabbt tryck på fjärrstarten (räckvidd upp till 1000m) sätter igång värmaren, var som helst och när som helst. Du kan förprogrammera parkeringsvärmaren så att bilen är uppvärmd och klar när det är dags för avfärd. Under soliga och varma dagar kan systemet användas som en extra ventilation och ventilerar ur kupén på den parkerade bilen med den oftast svalare utomhusluften.  Med en parkeringsvärmare är komfortfördelarna självklara, men du spar också tid, motorns livslängd och vår miljö. Kan köpas till alla Mazda CX-5 (Rek.pris 12 900:-). 

I blickpunkten Ta en närmare titt

Titta på vår video och se hur lätt det är att använda de geniala Karakuri-sätena.

Karakuri-säten

En flexibel interiör som passar dig


Vi var först i världen med att använda Karakuri-designen i bilar. (Karakuri betyder ”trick” eller ”mekanism”.) Sätet kan enkelt delas upp 40:20:40 med spaken i bagageutrymmet eller med knapparna på själva stolarna. Använd mittsektionen som en femte stol eller ett armstöd med inbyggd kopphållare. Eller fäll ner det helt om du behöver mer plats för lasten. I nerfällt läge ligger stolen i golvhöjd med bagageutrymmet. Vårt innovativa Karakuri-insynsskydd är en annan nyhet i segmentet. Det är enkelt att lyfta och sänka med bakluckan.

Behöver du mycket utrymme där bak? Prova och se hur mycket du kan lasta in

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Egenskaper Mer detaljerad information

Det är inte säkert att den modell som visas säljs i Sverige. Färger och vissa exteriör- och/eller interiörelement på bilden kan skilja sig från den faktiska modellen. Mazda CX-5 bränsleförbrukning vid blandad körning 4,6-7,2 l/100 km, CO2-utsläpp är 119-165 g/km. Tioårsgarantin gäller vid köp av fabriksnya personbilar, registrerade t.o.m. 2015-12-31och innefattar: 3 års fabriksgaranti samt 7 års förlängd garanti.