”mazda cx-5” mazda cx-5 ”mazda cx-5 bak” mazda cx-5 skyactiv-teknik ”mazda cx-5 röd”

Körglädje med kompromisslös prestanda

 

Den banbrytande SKYACTIV-tekniken ger både låg bränsleförbrukning och hög prestanda, men också en härlig körupplevelse.

 

Med CX-5:ans uppdaterade chassi och aerodynamiska kaross är det lätt att ta kurvor även på blåsiga vägar, samtidigt som du får god stabilitet även i hög hastighet på motorvägen.

 

Uppdaterad fjädring och förbättrade säten säkerställer en smidigare och bekvämare körupplevelse. Stora ansträngningar har också gjorts för att få en kupé med en så låg bullernivå som möjligt.

119–165 g/km

Koldioxidutsläpp

4,6–7,2 l/100 km

Bränsleförbrukning vid blandad körning

SKYACTIV-KAROSS En lättare kaross för bättre köregenskaper

”skyactiv-kaross” mazda cx-5 skyactiv-kaross ”mazda cx-5 skyactiv-teknik ”skyactiv-teknik”

Den styva och starka SKYACTIV-KAROSSEN ger en säkrare körupplevelse med bättre miljöprestanda.

Den lätta och starka SKYACTIV-KAROSSEN består av en stor andel mycket starka stålsorter och bidrar till en låg bränsleförbrukning. Vridstyvheten i karossen ger bilen en fin respons på förarens kommando och blir därmed roligare och smidigare att köra.

 

Även om karossen är lätt har inga kompromisser gjorts när det gäller säkerheten. SKYACTIV-KAROSSEN har konstruerats med ny teknik och nya oerhört starka material som ger en säker tillvaro för bilens alla passagerare.

Främre och bakre fjädring Förstärkta för bekvämare körning

”fjädring” mazda cx-5 fjädring ”mazda cx-5 bak ”mazda cx-5 röd”

Förbättrade stötdämpare fram och bak samt nya bussningar.

Nu kan du njuta av mer komfort vart du än kör. Vi har uppdaterat fjädringen på CX-5 både fram och bak för att uppnå bättre väghållning och minimera skakningar på ojämnt väglag.

 

Du kommer också att märka en skillnad i köregenskaperna med förbättrad kurvtagning och ökad stabilitet på raksträcka i höga hastigheter.

SKYACTIV-bensinmotor och dieselmotor Avancerad prestanda

avancerad skyactiv-motor ”skyactiv bensinmotor” skyactiv dieselmotor ”mazda cx-5 motor”

SKYACTIV-D 2,2-liters dieselmotor med tvåstegsturbo ger upp till 175 hk.

Våra SKYACTIV-motorer ger dig en kraftfull och effektiv körupplevelse – och större valmöjligheter. CX-5 finns nu i Europa med SKYACTIV-G 2,5-liters bensinmotor som ger 192 hk. Den ger ett högt vridmoment och sköna prestanda som kombineras med en vibrationsfri gång.

 

Varje motor har ett urval av olika växellådor. Du kan välja den distinkta växlingen hos manuella växellådan SKYACTIV-MT. Eller kanske föredrar du den mjuka, snabba växlingen hos vår automatiska SKYACTIV-Drive.

Egenskaper Mer detaljerad information

Det är inte säkert att den modell som visas säljs i Sverige. Färger och vissa exteriör- och/eller interiörelement på bilden kan skilja sig från den faktiska modellen. Mazda CX-5 bränsleförbrukning vid blandad körning 4,6-7,2 l/100 km, CO2-utsläpp är 119-165 g/km. Tioårsgarantin gäller vid köp av fabriksnya personbilar, registrerade t.o.m. 2015-12-31och innefattar: 3 års fabriksgaranti samt 7 års förlängd garanti.