”mazda cx-5” mazda cx-5 ”mazda cx-5 sida” mazda cx-5 i-activsense säkerhetsfunktioner ”mazda cx-5 röd”

Förbättrad säkerhetsprestanda som skyddar dig

 

 

Genom att utveckla vår heltäckande i-ACTIVSENSE-teknik har vi förbättrat säkerhetsprestandan hos Mazda CX-5 så fortfarande är en av klassens säkraste bilar. De adaptiva LED-strålkastarna justeras automatiskt så att du kan köra lika tryggt och säkert i mörker som i dagsljus.

 

Trötthetsvarning (DAA) främjar säker körning genom att övervaka hur du kör och rekommenderar en rast om det märker att du börjar bli trött. Och nu har Mazda CX-5 även fått Smart Brake Support (SBS) som varnar när du backar för att förhindra eller minska skadorna från en kollision bakifrån.119–165 g/km

Koldioxidutsläpp

4,6–7,2 l/100 km

Bränsleförbrukning vid blandad körning

Adaptiva LED-strålkastare (ALH) Upplev samma sikt i mörker som på dagen

adaptivt kurvljussystem

Bländfritt helljus: Fyra horisontella LED-uppsättningar kan slå på och av automatiskt.

De adaptiva LED-strålkastarna justerar automatiskt ljusets riktning, höjd och räckvidd för att förbättra sikten och underlätta mörkerkörning. Om systemet upptäcker ett mötande fordon, släcks en helljus-LED för att inte blända den andra föraren, medan övriga LED-lampor fortsätter att lysa upp vägen.

 

På halvljus lyser LED-lamporna upp ett större område så att det blir lättare att göra svängar och upptäcka fotgängare i korsningar.

 

Systemet höjer strålkastarna för att ge ett extra långt siktfält på motorväg.

Trötthetsvarning (DAA) Systemet rekommenderar en paus om föraren börjar bli trött

När du har kört i 20 minuter vid 65 km/h eller mer har DAA-systemet lärt in ditt körbeteende.

CX-5 är utrustad med trötthetsvarning (DAA). Det upptäcker förändringar i körmönstret som orsakas av trötthet.

 

Körningen övervakas konstant och om du blir trött visas en varningssymbol direkt i ditt synfält som påminner om att det kan vara dags att ta en paus. En varningssignal ljuder också som en extra säkerhetsåtgärd.

Smart City Brake Support (SCBS) Så att du inte stöter på problem

”Smart City Brake Support” mazda cx-5 SCBS ”mazda cx-5 2015”

Det sitter en ultraljudssensor på den bakre stötfångaren som känner av eventuella hinder.

Systemet är avsett som en säkerhetsfunktion som minimerar risken för kollisioner i låg hastighet. Hastigheten och avståndet till bilen framför övervakas och om det finns risk för en kollision slås bromsarna an automatiskt i hastigheter upp till cirka 30 km/h. Systemet bygger på radarsensorer som minskar kraften i en kollision eller undviker den helt när du backar mot ett hinder i hastigheter upp till ca 8 km/h.

REAR CROSS TRAFFIC ALERT (RCTA) .

”Rear Cross Traffic Alert” mazda cx-5 RCTA ”mazda cx-5 2015”

Ultraljudssensorn på den bakre stötfångaren aktiveras när du lägger i backen på Mazda CX-5 och varnar för eventuella hinder i körriktningen bakåt.

När du lägger i backen på din Mazda CX-5 varnar systemet för fordon som närmar sig körriktningen bakåt, till exempel på en parkeringsplats. Du varnas genom en ljudsignal och blinkande lampor i sidospegeln om något hinder är alltför nära. Varningen upphör när risken är borta och du tryggt kan fortsätta backningen.

SYSTEMET ÖVERVAKNING AV DÖDA VINKELN (BSM) .

”Övervakning av döda vinkeln (BSM)” mazda cx-5 BSM “mazda cx-5 2015”

Mazda6 CX-5 har ett radarbaserat system som varnar dig om ett fordon kommer in i din döda vinkel.

Även om du har ställt in speglarna rätt har du inte alltid full översikt över fordon omkring bilen. Mazda CX-5 har ett radarbaserat system som varnar dig om ett fordon kommer in i din döda vinkel. Om du visar att du tänker byta fil eller om ett fordon kommer in i döda vinkeln mindre än 45 m bakom dig när du kör, varnas du av en ljudsignal och av blinkande lampor i sidospegeln. Varningen upphör när fordonet är borta och du tryggt kan byta fil.

Egenskaper Mer detaljerad information

Det är inte säkert att den modell som visas säljs i Sverige. Färger och vissa exteriör- och/eller interiörelement på bilden kan skilja sig från den faktiska modellen. Mazda CX-5 bränsleförbrukning vid blandad körning 4,6-7,2 l/100 km, CO2-utsläpp är 119-165 g/km. Tioårsgarantin gäller vid köp av fabriksnya personbilar, registrerade t.o.m. 2015-12-31och innefattar: 3 års fabriksgaranti samt 7 års förlängd garanti.