“mazda2 väg” mazda2 röd “helt nya mazda2” mazda2 2015

Upplev känslan av körglädje

 

Säker och pigg i stadstrafik. Mazda2s dynamiska köregenskaper gör att du alltid kör med ett leende. Och du kommer också att uppskatta körkomforten och stabila styrningen på motorvägar.


 SKYACTIV-teknologin kombinerar utmärkta miljöegenskaper med avancerad i-ACTIVSENSE säkerhetsteknologi vilket skapar förtroende var du än kör.

Smart City Brake Support (SCBS) 

 

Ta bort stressen från stadskörning med Smart City Brake Support (SCBS). 

Inbyggda sensorer övervakar hela tiden avståndet till bilen framför och hur snabbt avståndet minskar. Om det bedömer att risk finns för en kollision i låg hastighet (fungerar vid hastigheter upp till 30 km/h) utlöser SCBS bromsarna för ett nödstopp. Om det behövs sker bromsningen automatiskt för att förhindra eller minimera följderna av en kollision i låg hastighet. 

  • “mazda2 active driving display”

   Active Driving Display

   Håller dig uppdaterad med viktig aktuell körinformation, inklusive hastighet, navigeringsinformation och säkerhetsvarningar från i-ACTIVSENSE. Head-up displayen är placerad ovanpå instrumentpanelen så att informationen projiceras in i ditt synfält. För att undvika för mycket information visar Active Driving Display högst tre uppgifter i taget (Active Driving Display ingår för utrustningsnivå Optimum).

   Active Driving Display

  • “mazda2 växelspak” mazda2 interiör “helt nya mazda2” mazda2 2015 “

   SKYACTIV-Drive

   Njut av exakt, mjuk och snabb växling och känn de sportiga egenskaperna. Vi har utgått från den prisade automatlådan SKYACTIV-DRIVE och gjort den lättare och mer kompakt för helt Mazda2.

    

   Resultatet är bättre bränsleekonomi, mer direkt kraft och så mycket körglädje att den nästan känns som en manuell växellåda – vår minsta automatlåda är optimal.

   SKYACTIV-Drive

  • System för övervakning av döda vinkeln

   Mazda2 ser saker som du inte kan se – fungerar som ett extra par ögon. Det beror på att systemet för övervakning av döda vinkeln använder sensorer som söker efter fordon i angränsande filer på avstånd upp till 50 meter. Om ett fordon närmar sig och du har påbörjat ett filbyte, varnar det dig med ett ljudlarm och genom att indikatorer i dörrspeglarna blinkar. Systemet inkluderar även Rear Cross Traffic Alert som övervakar döda vinklar när du backar.

   System för övervakning av döda vinkeln