miljö hero

Bra prestanda, låg bränsleförbrukning

 

Den här effektiva bilen ger en härlig körupplevelse i kombination med låg bränsleförbrukning och låga koldioxid- utsläpp från bara 107 g/km1. Detta uppnår vi tack vare banbrytande tekniker som i-ELOOP, i-stop och vår avancerade SKYACTIV-teknik.


En annan viktig bidragande faktor till den låga bränsleförbrukningen är bilens aerodynamik, som maximeras genom aktiva luftventiler framför kylaren som öppnas och stängs automatiskt efter körförhållandena. Detta reducerar bilens motstånd och ger bättre miljöegenskaper. En nyhet hos Mazda som bidrar till den stabila körupplevelsen.

107 g/km

Koldioxidutsläpp

4,1 l/100km

Bränsleförbrukning vid blandad körning

i-ELOOP Ett nytt, spännande sätt att lagra och frigöra energi

Med hjälp av denna avancerade miljöteknik kan energi lagras snabbare än i andra system, tack vare en unik kondensator. Energin leds sedan tillbaka till bilens elsystem. Bilar använder generellt sett delar av den energi som genereras av motorn för att strömförsörja elektronik i bilen, inklusive strålkastare, klimatanläggning och ljudsystem.

Med i-ELOOP blir det mer energi över till motorn, vilket leder till lägre brönsleförbrukning och lägre utsläpp samt bättre bränsleekonomi, upp till 10 %.

i-stop-teknik Bättre bränsleeffektivitet. Effektivare bil. Inga kompromisser.

Vårt i-stop-system har inspirerats av cyklister. Kolvarna har placerats i ett optimalt läge för att motorn snabbt ska kunna startas om.

Vårt i-stop-system stänger av motorn när bilen går på tomgång. Du märker det knappt, eftersom i-stop startar om motorn på nolltid. Motorn är med andra ord körklar så fort du är det. i-stop finns på bilar med både automatisk och manuell växellåda.

Vårt prisbelönta start-/stoppsystem är det enda i världen som drivs av förbränningsenergi. Bara ytterligare ett sätt för oss att utmana traditionella tankesätt.

Egenskaper Mer detaljerad information

Vissa detaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.

1 Med SKYACTIV-D 2,2-liters dieselmotor.