säkerhet hero

Säkerhetsegenskaper av högsta klass

 

Mazda3 (Vision och Optimum) är utrustad med avancerade säkerhetsfunktioner som t.ex  Rear Vehicle Monitoring (RVM), som uppmärksammar dig på omkörande trafik. Filbytesvarningssystem, LDWS (ingår i säkerhetspaketet till Optimum) varnar om du är på väg att avvika från körfältet. En nödstoppssignal (ESS) blinkar automatiskt med varningsljusen om du plötsligt gör en kraftig inbromsning.

Du har full koll på alla säkerhetsvarningar via en head-up display som sitter högt monterad, uppe på huvudinstrumentet och kallas för Active Driving Display. Den ingår i den generösa standardutrustningen hos en Mazda3 Optimum. I kombination med de passiva säkerhetsfunktionerna, som t.ex airbags och en extra stark kaross, innebär dessa aktiva tekniker att du kan njuta av färden och vara förvissad om att både du och dina passagerare skyddas av klassledande säkerhetsfunktioner.

107 g/km

Koldioxidutsläpp

4,1 l/100km

Bränsleförbrukning vid blandad körning

Rear View Camera

En backkameran ger avsevärt högre säkerhet vid parkering och backning.


Backkameran hjälper till att eliminera den döda vinkeln direkt bakom fordonet och gör det möjligt att se områden nära marken som du inte kan se i backspegeln. Backkameran gör det enklare och säkrare att backa och att parkera, samt ger dig en detaljerad bild av vad som finns precis bakom bilen. Hjälplinjer på skärmen visar fordonets ungefärliga bredd. De beräknade spårlinjerna visar det relativa avståndet från den bakre stötfångaren.


Backkamera är standard på Mazda3 Optimum.

Distance Recognition Support System Hjälper dig att hålla ett säkert avstånd till fordon framför.

Ta en titt på hur Rear Vehicle Monitoring (RVM) ger dig ögon i nacken och skyddar dig och dina passagerare.

Distance Recognition Support System (DRSS) hjälper dig att hålla ett säkert avstånd till fordonet framför genom att indikera avståndet.

Funktionen, som ingår i det säkerhetspaket som man väljas till Mazda3 Optimum, är aktiv mellan 30 och 200 km/h och använder radarteknik för att övervaka området framför bilen. Avståndet visas sedan klart och tydligt via Active Driving Display, med steg som indikerar hur lång tid det tar för din bil att nå fram till fordonet framför. Om du kommer för nära varnar DRSS genom blinkande ljus på Active Driving Display.

Smart City Brake Support (SCBS) Håller koll på trafiken framför och hjälper dig att stanna i tid

Ta en titt på hur en av våra nyskapande funktioner ger säkerhet i toppklass.

En säkerhetsfunktion som finns på samtliga utrustningsvarianter av Mazda3 och som förhindrar eller mildrar onödiga sammanstötningar med hjälp av ett laserbaserat system som övervakar trafiken framför dig, till exempel när du kör i köer inne i stan.

Om systemet känner av att det finns risk för kollision förbereds bromsarna så att de kan svara direkt när du sedan bromsar. Om du ändå inte bromsar tar bilen över och bromsar automatiskt. Smart City Brake Support är aktiv i hastigheter mellan 4 och 30 km/h. Flera försäkringsbolag har också uppmärksammat säkerhetssystem som automatiskt bromsar bilen och ger en lägre premie för bilar med denna utrustning.

Egenskaper Mer detaljerad information

Vissa detaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.