miljö hero

Bra prestanda, låg bränsleförbrukning

Den här effektiva bilen kombinerar härlig körupplevelse med låg bränsleförbrukning och låga koldioxid- utsläpp från bara 104 g/km1. Det uppnår vi tack vare banbrytande tekniker som i-stop och vår avancerade SKYACTIV-teknik.


En annan viktig bidragande faktor till den goda bränsleekonomin är bilens aerodynamik. som maximeras genom aktiva luftventiler framför kylaren som öppnas och stängs automatiskt efter körförhållandena. Detta reducerar bilens motstånd och ger bättre miljöegenskaper. Detta är en nyhet hos Mazda som bidrar till den stabila körupplevelsen.

104 g/km

Koldioxidutsläpp

3,9 l/100km

Bränsleförbrukning vid blandad körning

i-stop-teknik Bättre bränsleeffektivitet. Effektivare bil. Inga kompromisser.

Vårt i-stop-system har inspirerats av cyklister. Kolvarna har placerats i ett optimalt läge för att motorn snabbt ska kunna startas om.

Vårt i-stop-system förbättrar bilens miljöprestanda genom att motorn stängs av när bilen går på tomgång. Du märker det knappt, eftersom i-stop startar om motorn på nolltid. Motorn är med andra ord körklar så fort du är det. i-stop finns på bilar med både automatisk och manuell växellåda.

Vårt prisbelönta start-/stoppsystem är det enda i världen som drivs av förbränningsenergi. Bara ytterligare ett sätt för oss att utmana traditionella tankesätt.

Egenskaper Mer detaljerad information

Vissa detaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.

1 Med SKYACTIV-D 2,2-liters dieselmotor.