prestanda hero

Köregenskaper av högsta klass

 

Mazda3 Sedan ger en körupplevelse som överträffar förväntningarna. Vi är kända för att tillverka bilar som ger förarna en körupplevelse i allra högsta klass. Det beror på att vi prioriterar körglädje. Det är bara ytterligare ett sätt för oss att utmana traditionella tankesätt.

 

Den här bilen har hämtat inspiration från det japanska uttrycket  Jinba Ittai – "en förening mellan häst och ryttare". Konceptet går ut på att skapa ett band mellan bilen och förare, där föraren får en känsla av fullständig kontroll som också förstärker körupplevelse.

104 g/km

Koldioxidutsläpp

3,9 l/100km

Bränsleförbrukning vid blandad körning

SKYACTIV-kaross Den lättare karossen ger en säkrare och mer dynamisk körning.

funktion 01

SKYACTIV-karossen är både lättare och starkare, och förbättrar därmed prestandan avsevärt. Dessutom sitter du säkrare i bilen när du kör.

Karossen sätter ribban för bilens prestanda. Hur fungerar det? Vi har konstruerat bilen i en stor andel extra höghållfast stål som gör att karossen blir cirka 30 % styvare. De starka stålsorterna ger också möjligheten att göra karossen lättare, vilket påverkar prestandan och körglädjen positivt, samtidigt som bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen blir lägre.

Kombinationen av ökad styvhet och lägre vikt gör att bilen svarar bättre på vägen och blir piggare och roligare att köra.

SKYACTIV-motorer och -växellåda Den har kraftfull drivlina som ger en härlig körglädje.

SKYACTIV-G bensinmotorn är pigg och bränsleeffektiv.

SKYACTIV-G 2,0 är en bensinmotor med direktinsprutning och unikt hög kompression som ger bra bränsleekonomi och ett högt vridmoment. Finns med 120 hk till Mazda3 Sedan.

SKYACTIV-D 2,2 har 150 hk och ger hela 380 Nm i vridmoment, vilket ger Mazda3 sköna prestanda men har trots det utmärkt bränsleekonomi. 

Till bensinmotorn med 120 hk kan du även välja till en sexväxlad SKYACTIV-DRIVE automatlåda. 

Egenskaper Mer detaljerad information

Vissa detaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.