Mazda MX-5 RF

Mazda MX-5 RF

Helt nya Mazda MX-5 RF är synonym med körglädje året runt.

 

Mazda premiärvisade nya MX-5 RF på bilsalongen i New York. RF står för ”retractable fastback” och är ett nytt sätt för Mazda när det gäller design av en öppen sportbil. Samtidigt följer nya MX-5 RF i spåren av den tidigare versionen med elektriskt nerfällbart tak, som kallades för retractable hardtop.

 

- Samma tanke, fast på nytt sätt, säger utvecklingschefen Nobuhiro Yamamoto. När det gäller MX-5 arbetar vi alltid efter mottot: ”att utveckla genom att bevara”. Även denna gång har vi utvecklat vår nya modell med elektriskt nerfällbart tak med tanke på att nå ytterligare en målgrupp, som kan uppskatta vår körglada öppna tvåsitsiga roadster.

 

Med nya MX-5 RF har den japanska bilfabriken brutit med den konventionella designen när det gäller öppna sportbilar. Istället har Mazda skapat någonting nytt, en ”retractable fastback”. MX-5 RF har en taklinje som sluttar ner mot bilens akter. När taket och bakrutan är nerfällda finns fortfarande partiet från C-stolpen och bakåt kvar, liksom takbågen mellan de båda sidorna.

 

Det elektriskt nerfällbara taket sköts nu med en enda enkel knapptryckning. Och på nya RF-modellen kan taket fällas ner eller upp även i en hastighet upp till 10 km/tim. Taket fälls som tidigare ner i ett speciellt litet utrymme och lämnar bagageutrymmet intakt, vilket är lika stort som på versionen med sufflett.

 

Även till RF-modellen finns två olika varvvilliga fyrcylindriga bensinmotorer, Skyactiv-G 1.5 och Skyactiv-G 2.0. Men förutom den sexväxlade manuella växellådan har MX-5 RF även en sexväxlad automatisk växellåda.

 

När nya MX-5 RF kommer någon gång under 2017 finns den i en helt ny exteriörfärg, Machine Grey. Mazda följer nu upp succéfärgen Soul Red med ytterligare en 3-skikts premiumfärg, Machine Grey, som framställs genom en avancerad lackeringsprocess som Mazda kallar för ”Takuminuri painting technology”. Först läggs ett lager reflekterande silverfärgade metallic-flakes, sedan ett pigmentlager som lyses upp när ljuset reflekteras i den underliggande silverfärgade metallicen. Överst ligger som vanligt ett lager med klarlack. Denna lackeringsprocess ger ett enastående djup och en mycket kraftfull lyster när solen reflekteras i lacken. Ljus och skuggor möts och ger ett intryck av att karossen ser att vara utmejslad från ett massivt stålblock.

 

Nya Mazda MX-5 RF:

  • Ny premiumfärg: Machine Grey metallic
  • Fällbar hardtop som öppnas på 13 sekunder
  • Taket kan öppnas/stängas under körning upp till en hastighet av 10 km/h

 

Tillgängliga SKYACTIV-G-motorer:

  • 1.5 SKYACTIV-G-motor, 131 hk
  • 2.0 SKYACTIV-G-motor, 160 hk
  • 2.0 SKYACTIV-G-motor, 160 hk med i-Stop och i-Eloop (bromskraftsåtervinning)

 

Håll mig uppdaterad 

Håll mig uppdaterad

SKYACTIV-drivlina

Varje liten del av Mazda MX-5 har finjusterats till perfektion. SKYACTIV-G-motorerna reagerar omedelbart på gaspådrag. De kraftfulla bromsarna i kombination med karossens låga vikt förmedlar full kontroll. Växellådan har som vanligt ett kort, snabbt slag med suverän precision. MX-5 handlar kort och gott om körglädje.

 

Elektriskt fällbar hardtop

Den nya läckra hardtopen ger bilen en unik profil med svepande linjer som matchar bilens sköna prestanda. Med en enkel knapptryckning fäller du taket på bara 13 sekunder, detta även under färd om hastigheten är under 10 km/tim. Taket har sitt eget utrymme, så du behöver inte tänka på att stuva om i bagagerummet innan taket fälls ner. Det ska vara enkelt att njuta av det fria, så snart solen kikar fram. 

 

MZD Connect

MX-5 är också utrustad med Mazdas infotainmentsystem MZD Connect, som ger dig möjlighet att koppla upp telefonen via Bluetooth, manövrera ljudsystemet eller programera den integrerade navigationen (standard på 2.0 och 2.0 Sport). 

Mazda MX-5 RF


Modellfärger kan variera mellan olika länder