hero

Julien Montousse ny designchef för Mazda USA

2015-09-12
1067 visningar
seats

Julien Montousse är ny designchef för Mazda Nordamerika med designstudio i Irvine, Kalifornien. Montousse har arbetat för Mazda sedan 2009 och var senast ansvarig för interiördesign vid designstudion i Kalifornien.

 

Men Montousse började sin karriär hos Mazda i Hiroshima. Även här arbetade han mestadels med interiörer och var delaktig i designprocessen av Mazdas nya prisbelönade generation av bilmodeller, som helt nya MX-5 och nyligen uppdaterade Mazda6. Ett arbete där en förarfokuserad kupé var det allra viktigaste.

 

I Montousses nya roll som designchef får han ansvar för hela Mazdas nordamerikanska designverksamhetn, inklusive nästa generations modeller, både exteriört och interiört, liksom utveckling av Mazdas varumärkesstrategi.

 

- Genom vårt designtema ”KODO – Soul of Motion” har vi redan nått långt när det gäller att ge vår nya generation bilar en prägel av premium, säger Montousse. Jag är mycket hedrad av att blivit erbjuden att leda vår designstudio här i USA och jag ser fram emot att få fortsätta att öka Mazdas varumärke med avancerad bildesign och unika upplevelser för våra kunder.

 

- Julian tillför Mazda en förståelse och ett djup i tolkandet av vår designfilosofi ”KODO – Soul of Motion” som för hela vårt designspråk framåt och som tänjer gränserna när det gäller stil och elegans, säger Ikuo Maeda, Mazdas globala designchef.

 

 Mazdas nordamerikanska designstudio i Irvine ligger i närheten av Los Angeles och är en av Mazdas fem designcenters runt om i världen. De andra finns i Oberursel strax utanför Frankfurt, i Kina och två i Japan, varav ett vid Mazdas huvudfabriker i Hiroshima.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 20744 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 17154 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 16843 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda tar täten med 10 års garanti

2013-01-02 | 14521 visningar

Flera märken på den svenska bilmarknaden har förlä...