hero

Svenska Mazda-tekniker tvåa i Europa

2015-10-09
1688 visningar
seats

Henrik Hörnell från Bilgalleriet i Uppsala och Jimmy Olander från HA Bil i Jönköping är bland Europas bästa Mazda-tekniker. Det svenska paret blev nämligen tvåa efter Tyskland vid den europeiska MazTech-finalen som avgjordes i Mazda Space i Barcelona nyligen. Som pris får paret åka till Mazdas huvudfabriker i japanska Hiroshima och till den stora världsfinalen i början av 2017 tillsammans med tyskarna och det ryska paret som blev trea.

 

Totalt var det 22 olika lag från hela Europa som deltog i finalen av MazTech. Redan i början av året arrangerades web-baserade uttagningstävlingar för alla Mazda-tekniker runt om i Sverige. De tio främsta teknikerna gjorde sedan upp om de två finalplatserna till Barcelona. Här agerade Henrik Hörnell och Jimmy Olander som ett lag. Sex olika tekniska problem skulle lösas på bästa sätt. Varje delprov fick ta maximalt en halvtimma att lösa. Det handlade bl.a. om trasiga automatiska växellådor, om bilar som inte startade och att justera in olika säkerhetssystem. Allt från Mazdas senaste avancerade Skyactiv-teknologi.

 

- De båda unga teknikerna gjorde en utomordentlig prestation, säger Stefan Sandberg, servicemarknadschef, Mazda Motor Sverige, som följde deltagarna på plats i Mazda Space. En sådan här tävling breddar kompetensen i hela vårt servicenät och ökar intresset för servicemarknadsfrågor. Förutom att det för teknikerna själva givetvis ger dem en värdefull individuell utveckling. Arbetet på dagens märkesverkstad är tekniskt och datamässigt mycket avancerat och det gäller framförallt att göra våra Mazda-kunder nöjda.

 

Något som nyligen bevisades av undersökningsinstitutet J.D. Power i vars tyska mätning,  Customer Satisfaction Index (CSI),  där Mazda blev nummer ett när det gäller just nöjda bilägare.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 21454 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 19797 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 17431 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda tar täten med 10 års garanti

2013-01-02 | 15096 visningar

Flera märken på den svenska bilmarknaden har förlä...