om oss hero

Vi går vår egen väg. Hela vägen.

 

Jobbar på vårt eget sätt. Vi har ofta lyckats med att göra det omöjliga möjligt. Från Hiroshima-andan till ett kompressionsförhållande på rekordnivå i bensin- och dieselmotorer. Anledningen till detta är vår unika mentalitet och positiva inställning. Och vår filosofi som går ut på att utmana traditionella metoder och därmed uppnå resultat i toppklass, inom områden som aerodynamik eller helt enkelt känslan av att vara ett med bilen.

  • Mazda-historia

   Vår historia


   Vi har alltid utmanat traditionella tankesätt – i vår rotationsmotor och med segern på Le Mans. När vi vägde varenda liten beståndsdel i bilen för att hitta sätt att göra den lättare. Vi kan helt enkelt inte låta bli att jobba på ett annat sätt än alla andra. Det är det som kännetecknar oss.

    

   Mer information

   Vår historia

  • Berättelsen bakom varje Mazda.

   Mazda-historier


   Historien har format oss och gjort oss till det vi är idag. Här har vi samlat några av de bästa historierna bakom våra bilar.

    

   Läs mer

   Mazda-historier

  • KODO-design

   KODO-design


   Bra design ska väcka känslor, både bokstavligt och bildligt. I processen med att ta fram vårt läckra designtema KODO – Soul of Motion studerade våra designer rörelser i naturen och fick inspiration till nya, dynamiska former.

    

   Se mer

   KODO-design

  • SKYACTIV-teknik

   SKYACTIV-TEKNIK


   I arbetet med vår SKYACTIV-teknik utmanade vi traditionella tekniska metoder. Vi konstruerade om komponenterna i förbränningsmotorn, transmissionen och chassiet för att skapa en perfekt balans mellan design och aerodynamik.

    

   Läs mer

   SKYACTIV-TEKNIK

  • mazda-historier

   Appar och nedladdningar


   Mazdas smartphoneappar och multimedieinnehåll täcker allt från basfunktioner till underhållning. Oavsett om du redan har en Mazda eller bara drömmer om att köpa en kommer du ha glädje av våra appar, bakgrundsbilder, skärmsläckare och ringsignaler.

    

   Ladda ned appar,

   skärmsläckare, ringsignaler och bakgrundsbilder

   Appar och nedladdningar