om oss hero

Vi går vår egen väg. Hela vägen.

 

Vi utmanar konventionerna och går vår egen väg. Det beror delvis på att vi ställts inför många utmaningar i vår historia. Men det beror också på att människorna som arbetar på Mazda och vår utmanaranda. Vi tror starkt på att man måste utmana konventionerna för att göra saker bättre. Det här sättet att tänka har fungerat bra för oss och lett till banbrytande konstruktioner, som du kan uppleva i varje Mazda vi tillverkar. Det är vi stolta över. 

  • Utmanaranda

   Utmanaranda

   På Mazda har vi under årens lopp ställts inför många utmaningar. Vår unika utmanaranda har fått oss att se utmaningarna som tillfällen till förbättring och en anledning till att tänka nytt. Vi har ett unikt sätt att arbeta för att göra bättre bilar. Som att designen är inspirerad av naturen till att du som förare ska känna dig som ett med bilen, inspirerad av det japanska talesättet ”Jinbai Ittai”. Vi antar varje utmaning utifrån vårt eget perspektiv. Det är det som är utmanarandan på Mazda. 

    

   Mer information

   Utmanaranda

  • SKYACTIV-TEKNIK

   SKYACTIV-TEKNIK


   I arbetet med vår SKYACTIV-teknik utmanade vi traditionella tekniska metoder. Vi konstruerade om komponenterna i förbränningsmotorn, transmissionen och chassiet för att skapa en perfekt balans mellan design och aerodynamik.

    

   Läs mer

   SKYACTIV-TEKNIK

  • KODO-design

   KODO-design


   Bra design ska väcka känslor, både bokstavligt och bildligt. I processen med att ta fram vårt läckra designtema KODO – Soul of Motion studerade våra designer rörelser i naturen och fick inspiration till nya, dynamiska former.

    

   Se mer

   KODO-design

  • MZD Connect

   MZD Connect


   Skulle du kunna känna samhörighet med en bil som inte är uppkopplad? Inte vi heller. Det är orsaken till att kontakten mellan bilen och föraren är det absolut viktigaste i varje Mazda. I stället för att stanna kvar i invanda mönster och överhopa föraren med prylar som isolerar honom/henne från körupplevelsen tror vi på att tekniken ska berika körningen, inte distrahera.

    

   Mer information

   MZD Connect

  • Mazda-historia

   Vår historia


   Vi har alltid utmanat traditionella tankesätt – i vår rotationsmotor och med segern på Le Mans. När vi vägde varenda liten beståndsdel i bilen för att hitta sätt att göra den lättare. Vi kan helt enkelt inte låta bli att jobba på ett annat sätt än alla andra. Det är det som kännetecknar oss.

    

   Mer information

   Vår historia

  • mazda-historier

   Appar och nedladdningar

   Mazdas smartphoneappar och multimedieinnehåll täcker allt från basfunktioner till underhållning. Oavsett om du redan har en Mazda eller bara drömmer om att köpa en kommer du ha glädje av våra appar, bakgrundsbilder, skärmsläckare och ringsignaler.

    

   Ladda ned appar,

   skärmsläckare, ringsignaler och bakgrundsbilder

   Appar och nedladdningar