Helt nya Mazda CX-3 med SKYACTIV Technology och säkerhetsfunktionerna i-ACTIVSENSE
Mazda CX-3

Kombinerar en rolig personlighet med intelligent prestanda

 

Mazdas imponerande SKYACTIV-teknologin låter dig uppleva den roliga sidan av CX-3 samtidigt som den erbjuder kontroll, komfort och bränsleeffektivitet. På så sätt kan du njuta av följsam, pigg körning och överlägsna köregenskaper var du än är. Dessutom förbättras prestandan i den här kompakta crossovern av SKYACTIV-teknologni som låter dig uppleva sann körglädje samtidigt som den förstärker Jinba Ittai-känslan av enhetlighet mer än någonsin. Alla aspekter hos CX-3 har utformats för att ge dig ultimat kontroll, maximal komfort och optimal bränsleeffektivitet.

 

Vi har även förbättrat våra säkerhetsfunktioner, i-ACTIVSENSE, som hela tiden håller utkik åt dig och ger dig stöd i alla situationer, så att du kan köra med självförtroende och trygghet. Mazda CX-3 är ledande inom aktiv säkerhet med en omfattande uppsättning innovativa tekniker, som ett system för filbytesvarning, trötthetsvarning, övervakning av döda vinkeln, vägskyltsidentifiering och backkamera. Vår Smart City Brake Support bromsar automatiskt om du kommer för nära ett annat fordon eller en fotgängare och Mazda Radar Cruise Control-systemet bibehåller ditt avstånd till fordon framför.  

  • SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   Mazdas outtröttliga strävan efter Jinba Ittai, den där känslan av enhetlighet med bilen, har lett till ett genombrott i form av SKYACTIV-Teknologi. Vi utvecklar våra motorer för att vara effektiva och bränslesnåla samtidigt som de är pålitliga, så att du kan luta dig tillbaka och fokusera på körglädjen.

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

   Tack vare G-Vectoring Control (GVC) kan du kontrollera Mazda CX-3 enkelt och exakt. GVC anpassar smart motorns vridmoment baserat på styrningen och optimerar på så sätt belastningen på bilen. Resultatet? Avsevärt bättre styrning och väghållning, för mjukare acceleration och en ännu mer spännande körning.

   G-Vectoring Control

  • Vägskyltsidentifiering

   Vägskyltsidentifiering

   Vägskyltsidentifieringen (TSR) i Mazda CX-3 identifierar automatisk vägskyltar och informerar föraren, vilket låter dig fokusera på att njuta av körningen. Med hjälp av en framåtriktad kamera som övervakar vägen framför bilen indikerar den hastighetsgränser, hastighetsskyltar och skyltar för enkelriktat på Active Driving Display. Dessutom varnar den dig om du inte följer skyltarna, så att du alltid är steget före. 

   Vägskyltsidentifiering

  • i-ACTIV fyrhjulsdrift (AWD)

   i-ACTIV fyrhjulsdrift (AWD)

   Vår fyrhjulsdrift använder högteknologiska sensorer som övervakar vägförhållandena och förarens handlingar. Det smarta systemet överför kraft till hjulen som har bäst grepp, för att ge dig en dynamisk och självsäker körning.

   i-ACTIV fyrhjulsdrift (AWD)

  • Övervakning av döda vinkeln

   Övervakning av döda vinkeln

   Genom att läsa av sidobackspeglarnas döda vinklar varnar övervakningssystemet för döda vinkeln (BSM) dig för dolda fordon och hjälper dig på så sätt att undvika farliga filbyten. En lysdiod i ytterbackspegeln åtföljs av en ljudvarning, så att du alltid har koll på vad som händer. BSM fungerar även i harmoni med Rear Cross Traffic Alert och varnar dig om en bil närmar sig när du backar ut ur en parkeringsruta.

   Övervakning av döda vinkeln

  • Mazda Radar Cruise Control

   Mazda Radar Cruise Control

   Mazda Radar Cruise Control (MRCC) använder en radarsensor för att bedöma den relativa

   hastigheten och avståndet till bilen framför dig. Sedan kontrollerar MRCC bilens hastighet

   automatiskt för att bibehålla ett tryggt avstånd, vilket lättar lite på förarens börda under

   långa körningar.

   Mazda Radar Cruise Control

  • Mot perfekt Jinba Ittai

   Mot perfekt Jinba Ittai

   Vi använde vår djupa förståelse för egenskaper och beteende för att skapa en rymlig kupé som är lika bekväm för föraren som för passageraren.

   Mot perfekt Jinba Ittai

  • Trötthetsvarning

   Trötthetsvarning

   Trötthetsvarningen (DAA) aktiveras i hastigheter över 65 km/h och börjar ”lära sig” förarens vanor, för att minska olyckorna som orsakas av trötthet. Genom att övervaka CX-3:s rörelser under körningen kan det smarta systemet identifiera förändringar i beteendet som kan tyda på att föraren tappar koncentrationen och då föreslå en paus. Det är ännu en säkerhetsfunktion som gör att du kan köra med totalt självförtroende.

   Trötthetsvarning

  • Autobroms

   Autobroms

   Advanced Smart City Brake Support (A-SCBS) förhindrar eller lindrar kollisioner med

   framförliggande fordon eller fotgängare. Systemet, som är aktivt upp till 80 km/h,

   övervakar och registrerar hinder framför bilen med hjälp av en framåtriktad kamera och

   bromsar automatiskt om det finns risk för en kollision. Funktionen är standard på alla

   Mazda CX-3.

   Autobroms

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.