Mazda CX-3 2018

Mer intensiv körglädje

 

Sätt dig bakom ratten i uppdaterade Mazda CX-3 så kommer du snabbt att märka att körglädjen i våra bilar gör varje resa speciell. Vi har skapat en crossover som framhäver din körstil, vilket låter dig njuta mer av Jinba Ittai, den där samhörigheten med bilen. 

 

Med hjälp av förfinad design, elegans, prestanda och smidighet erbjuder uppdaterade Mazda CX-3 större körkomfort och ännu mer spännande köregenskaper. Utvecklingen av SKYACTIV-motorerna bidrar till den människocentrerade körupplevelsen med förbättrad prestanda och bättre bränsleekonomi under verkliga förhållanden. Det har aldrig varit mer spännande eller befriande att köra. 

  • SKYACTIV-motorer

   SKYACTIV-motorer

   Uppdaterade Mazda CX-3 är utformad för att ge härlig kraft, prestanda och kontroll. Den avancerade bensinmotorn SKYACTIV-G 2.0 med ny design på kolvarna och insprutningssystemet ger mer kraft vid alla hastigheter, plus förbättrad bränsleekonomi. Dieselmotorn SKYACTIV-D 1.8 ger extra vridmoment vid höga hastigheter och enastående bränsleekonomi, även om bilen är tungt lastad.

   SKYACTIV-motorer

  • Körkomfort

   Körkomfort

   Så fort du sätter dig bakom ratten kommer du att lägga märke till hur uppdaterade Mazda CX-3 presterar på olika vägytor och hur bekvämt både du och passagerarna sitter. Chassidynamiken har utvecklats genom att vi har omformat fjädringen och styrsystemet och introducerat en ny däckdesign. Körningen känns enklare och bilen rör sig precis som du vill. Dessutom kan alla i bilen njuta av komforten, inte bara de i framsätet. Njut av en självsäker, bekväm resa.

   Körkomfort

  • Adaptiva LED-strålkastare

   Adaptiva LED-strålkastare

   De adaptiva LED-strålkastarna gör körupplevelsen ännu bättre. De bländar automatiskt av de delar av helljuset som bländar andra medtrafikanter. Men bara just det de delar som bländar släcks, så att du bibehåller så bra sikt som möjligt vid mörkerkörning. Vid motorvägskörning höjs lamporna automatiskt för att lysa upp mer av vägen. Och när du rundar hörn ger lamporna bättre sikt, vilket gör körning nattetid säkrare och mindre tröttsamt.

   Adaptiva LED-strålkastare

  • Tyst kupé

   Kupékomfort

   Mazda CX-3 har en bekväm kupé och till Optimum kan du välja till skinnklädsel med elektriskt justerbar förarstol. Här finns också smart teknik, som elektrisk parkeringsbroms med automatisk stoppfunktion. Kupén är tyst, vilket gör det lätt att prata och förbättrar körglädjen, medan armstöden fram och bak med mugghållare ger ytterligare komfort. 

   Kupékomfort

  • Adaptiv farthållare

   Adaptiv farthållare som bromsar och gasar utifrån trafikförhållanden (MRCC)

   Långa resor är lika bekväma som korta med Mazdas adaptiva farthållare (MRCC). Sensorerna fram mäter kontinuerligt avståndet mellan din bil och bilen framför, och ser till att du håller ett säkert avstånd. Den fungerar vid alla hastigheter och när bilen framför stannar så stannar din bil automatiskt.

   Adaptiv farthållare som bromsar och gasar utifrån trafikförhållanden (MRCC)

  • Mjukare körning

   Mjukare körning

   Parkeringssensorerna fram (standard på Optimum) hjälper dig att parkera, särskilt i små parkeringsrutor. 

   Mjukare körning

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

   Du kan kontrollera Mazda CX-3 enkelt och exakt tack vare förbättringarna i styrsystemet och G-Vectoring Control. G-Vectoring Control är den första tekniken i SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-serien och justerar smart motorns vridmoment som svar på styråtgärder, vilket optimerar belastningen på varje däck. Resultatet? Mycket bättre styrning och hantering, för mjukare acceleration och mer spännande körning.

   G-Vectoring Control

  • Fyrhjulsdrift (AWD)

   Fyrhjulsdrift (AWD)

   När väg- och väderförhållandena är utmanande vill du ha total komfort och kontroll. Det effektiva fyrhjulsdriftssystemet, i-ACTIV AWD, ger körglädje utan att tumma på bränsleeffektiviteten. Medan du kör kontrollerar 27 sensorer förhållandena och hur du kör 200 gånger i sekunden, för att sedan föra över kraft till däcken med bäst grepp, vilket ger dynamisk och självsäker körning.

   Fyrhjulsdrift (AWD)

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.

   

  Kombinerade CO2-utsläppsvärden*:
  141 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 121 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift 

  140 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 121 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift

  152 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 150 hk 5-växlad automatväxellåda med fyrhjulsdrift 

  137 g/km för 1.8 SKYACTIV-D diesel 115 hk 6-växlad automatväxellåda med fyrhjulsdrift


  *Fordon typbesiktigas enligt den nya proceduren för typgodkännande, WLTP-förordning (EU) 2017/1151, förordning (EC) 715/2007.

  För jämförelse är referensvärdena NEDC-värden som fastställts i linje med förordningen om implementering (EU) 2017/1153.

  MPG-värdena som anges kommer från officiella EU-reglerade testresultat som erhållits vid laboratorietester. De tillhandahålls endast som jämförelse och återspeglar inte de resultat som du kan uppnå under körning.