CX-5

Körglädje på alla underlag, i alla väder


I Mazda CX-5 med fyrhjulsdrift kan du känna dig trygg och fokusera helt på körglädjen, oavsett väder och väglag. Mazda CX-5 är utrustad med i-ACTIV AWD och avancerad i-ACTIVSENSE säkerhetsteknik, med funktioner som autobroms, adaptiv farthållare, head-up display men trafikskyltsavläsning och döda-vinkeln-övervakning mfl. Med Mazda CX-5 blir vinterkörningen rolig istället för utmanande och både förare som passagerare kan njuta av resan.

 

Vår kompakta SUV, Mazda CX-5, är helt omgjord från insidan och ut. Den prisbelönta KODO-designen har vidareutvecklats och de eleganta linjerna förstärks ytterligare med den livfulla färgen Soul Red Crystal. Den rymliga kupén är tyst, noggrant utformad och mycket bekväm för dig och alla dina passagerare. Perfekt för långa resor med familj och vänner. Det ska helt enkelt vara ett nöje att köra bil. 

 

Soul Red Crystal med oöverträffat djup och lyster

Head-up-display med projicering på vindrutan

360 graders parkeringskamera

Hög komfort med G-Vectoring Control

i-ACTIV fyrhjulsdrift (AWD)

Maximal hastighet: 195 km/h*

Acceleration: 100 km/h på 9,2 sekunder*

Bränsleförbrukning: 5,0–7,2 l/100 km**

Koldioxidutsläpp: 130–164 g/km**

 

* Värdena gäller för Mazda CX-5 SKYACTIV-G 2.5 (14 hk) AWD, 6-växlad automat

** Intervallet omfattar samtliga Mazda CX-5

Mazda CX-5 Drive Together

Vi presenterar nya Mazda CX-5 med vår unika Kodo-design och Skyactiv-teknologi. Tillsammans skapar de ett speciellt band mellan bil och förare. Vi kallar det för Jinba Ittai.

car
car

upquote När du kör en Mazda kör du aldrig ensam. Bil och förare i perfekt harmoni. downquote

Design

På Mazda samverkar design och teknik i harmoni för att leverera körglädje och skapa ett starkt band mellan bil och förare. Nya Mazda CX-5 har sitt ursprung i KODO Design och är full av energi och rörelse, med bättre aerodynamik och förbättrade köregenskaper. Soul Red Crystal är en livfull ny färg, med ett djup och en yta som är lika vacker som om arbetet vore utfört av en hantverksmästare. Den nya färgen är ovanligt livfull och full av energi, vilket framhäver skönheten i bilens KODO Design.

Prestanda

SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS skapar ett samspel mellan dig och nya Mazda CX-5, så att du verkligen kan njuta av körningen. Vårt innovativa G-Vectoring Control-system gör styrningen mer exakt. Tack vare den människocentrerade filosofin anpassas motorns vridmoment för att optimera belastningen på varje däck. Eftersom en SUV har en högre tyngdpunkt kommer du att märka fördelarna. Styrningen är exakt, köregenskaperna förbättras och resan blir både behagligare och bekvämare även för passagerarna.

i-ACTIV AWD

Våra säkerhetstekniker i-ACTIV AWD är ännu ett sätt att skapa ett band mellan bil och förare. 27 sensorer beräknar mer än 200 justeringar per sekund. På så sätt får föraren hjälp att upptäcka potentiella faror och undvika kollisioner när det är möjligt. Dessutom mildras de olyckor som tyvärr inte går att undvika.

Avancerad Säkerhet

Mazdas förhållningssätt till säkerhet sträcker sig bortom skydd i världsklass för dig och dina passagerare. Våra avancerade i-ACTIVSENSE-säkerhetstekniker ger dig extra körglädje i form av Jinba Ittai. När du kör ser kameror och sensorer till att du är trygg genom att tidigt identifiera och minimera olycksrisker. Nya Mazda CX-5 är utrustad vår senaste version av Mazda Radar Cruise Control, samt en Active Driving Display i flerfärg med vägskyltsavläsning som visar hastighetsskyltar och andra vägskyltar direkt på vindrutan.

Färger Hitta din favoritfärg

Galleri Utforska smådetaljerna från alla vinklar

car
car

upquote Oavsett körutmaning behåller du alltid kontrollen med Mazdas i-ACTIV AWD downquote

Kodo-design

Läs om hur Mazda skapar bilar som ger uttryck för livets dynamiska skönhet

Ta reda på mer

Säkerhet

Tack vare vår avancerade i-ACTIVSENSE-teknik är du säker på vägen, så att du kan luta dig tillbaka och njuta av körningen

Ta reda på mer

Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.