CX-5

Avancerad teknik ökar körglädjen.

 

Kör nya Mazda CX-5 och upplev en smidighet som är sällsynt i SUV:ar. Den kompakta SUV:en är utformad och tillverkad med vår SKYACTIV-teknologi, som ger en låg bränsleförbrukning och låga koldioxidutsläpp. Vi har även skapat ökad körkomfort och bättre styrning med ett förbättrat chassi och G-Vectoring Control.

 

Genom att övervaka styrningen, bilens hastighet och vridmomentet reagerar G-Vectoring Control på millisekunder för att förbättra styrskärpan och riktningsstabiliteten. Med hjälp av 27 sensorer är AWD-systemet aktiverat endast när det behövs men är alltid beredd att förflytta kraften från framhjulen till bakaxeln för att säkerställa ett optimalt grepp. Allt det här förbättrar känslan av kontroll och trygghet bakom ratten, så att du kan njuta av färden med dina passagerare.

 

Med hjälp av våra avancerade i-ACTIVSENSE-säkerhetsteknologier levererar Mazda CX-5 njutbar körning och du kan känna dig trygg i alla miljöer. Inbyggda kameror och sensorer identifierar potentiella faror under alla skeden för att minimera risker, samt håller dig underrättad via en Active Driving Display som projicerar viktig information direkt på vindrutan. Autobromstrafikskyltsavläsning, adaptiv farthållare, adaptiva LED-strålkastare och många fler säkerhetsteknologier gör körningen till ett nöje i alla förhållanden och skyddar dig och din familj.

  • i-ACTIV AWD

   i-ACTIV AWD

   Mazdas i-ACTIV fyrhjulsdriftsystem ger dig bättre kontroll när du accelererar, svänger, bromsar på halt väglag. Systemet ser till att rätt vridmoment hela tiden fördelas till bakhjulen för att ge bättre väghållning och en stabilare och säkrare körning. Med hjälp av 27 sensorer är i-ACTIV All-Wheel Drive aktiverat endast när det behövs och övervakar vridmomnetet  för bakaxeln 200 gånger per sekund för att ge dig bästa framkomlighet.

   i-ACTIV AWD

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control är en nyutvecklat system för bättre rikningsstabilitet genom kurvor och även när det går rakt fram. Varje gång du styr justeras motorns vridmoment på ett subtilt sätt som du inte ens märker av, men som ändå optimerar kraftbalansen på varje däck. Det minskar behovet av små korrigerande styråtgärder och ökar komforten för dig och dina passagerare. 

   G-Vectoring Control

  • SKYACTIV-KAROSS och SKYACTIV-CHASSI

   SKYACTIV-KAROSS och SKYACTIV-CHASSI

   Lättare bilar ger större körglädje och lägre bränsleförbrukning. Nya Mazda CX-5:s SKYACTIV-KAROSS är lätt men byggd av starka stålsorter och erbjuder mycket hög säkerhet för dig och dina passagerare. Förbättrad fjädring, ljudisolering och ett avancerat SKYACTIV-CHASSIS ger en tystare och mer komfortabel körning.

   SKYACTIV-KAROSS och SKYACTIV-CHASSI

  • Head-up display med projicering på vindrutan

   Head-up display med projicering på vindrutan

   Se viktig information utan att ta ögonen från vägen. Den nyutvecklade Active Driving Display* är en färgdisplay som visar information somt.ex bilens hastighet, navigationsvägledning, aktuell hastighetsbegränsning och säkerhetsvarningar, projicerad direkt på vindrutan.

    

   * Active Driving Display är standard på Optimum

    


   Head-up display med projicering på vindrutan

  • SKYACTIV-motorer och -växellådor

   SKYACTIV-motorer och -växellådor

   Mazdas motorer har kraftfull prestanda, enastående bränsleekonomi och låga utsläpp. Vår dieselmotor SKYACTIV-D 2.2 är mycket kraftfull och levererar ett vridmoment på hela 445 Nm under ett stort varvtalsområde. Bensinmotorn SKYACTIV-G 2.0 med direktinsprutning har ett högt kompressionsförhållande på 13:1 och en bränsleförbrukning på låga 6,4 l/100 km*.


   *Blandad bränsleförbrukning enligt 1999/100/EC.

   SKYACTIV-motorer och -växellådor

  • Adaptiva LED-strålkastare

   LED-strålkastare med adaptivt helljus.

   Du behöver inte blända av strålkastarna när en annan bil närmar sig. Nya Mazda CX-5:s adaptiva LED-strålkastare* gör detta automatiskt, samtidigt som du får perfekt sikt, även på de mörkaste vägar. På motorvägen riktas höjs ljusbilden något, så att du får en förlängd siktsträcka när det går fort. 

    

   * Adaptivt helljus är standard på Optimum-modellen

   LED-strålkastare med adaptivt helljus.

  • Vägskyltsavläsning

   Vägskyltsavläsning

   Vårt system för trafikskyltsavläsning har en framåtvänd kamera som läser av hastighetsbegränsningar och stoppskyltar och visar information på head-up displayen. Om du överskrider hastighetsbegränsningen kan du få synliga och hörbara varningar om du önskar.

   Vägskyltsavläsning

  i-ACTIV AWD Kjøreglede på alle underlag uansett og vær

  Med 27 sensorer kan vårt firehjulsdriftsystem, i-ACTIV AWD, intuitivt og smidig veksle mellom to- og firehjulsdrift for å gi deg optimalt veigrep uansett underlag og vær.

  Så skapade vi ljudet av lugn och ro En sofistikerad körupplevelse

  Nya Mazda CX-5 är utformad för alla i bilen och riktigt andas lugn och ro. Tack vare G-Vectoring Control, som ger föraren större kontroll, samt mindre buller från vägen, däcken och vinden blir resan roligare och mer njutbar för både föraren och passagerarna, oavsett vart vägen bär.

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.