MX-5 RF

Oemotståndlig design med själ

 

MX-5 RF är ett perfekt uttryck för vår prisbelönta designfilosofi KODO – Soul of Motion. Perfekta proportioner och läckra linjer – den här tvåsitsiga sportbilen förmedlar glädje till alla som ser den. De sensuella kurvorna och svepande linjerna får liv med vår nya karossfärg Soul Red Crystal Metallic som har en mättnad och ett djup som du måste uppleva.

 

Tack vare takets snygga design kan du njuta av den friska luften på ett nytt sätt samtidigt som du kan känna dig helt säker och bekväm i den förstklassiga kupén. Karossfärgen fortsätter i interiören, med karosspaneler som omsluter dörrarna och ger dig samma härliga känsla oavsett om du kör nercabbat eller inte.

 

Designen KODO – Soul of Motion i dess sportigaste utförande

Lackeringstekniken TAKUMI-NURI

Ny högklassiga metallicfärger – Soul Red Crystal och Machine Gray

Aerodynamisk, droppformad kupé

 


  • Eleganta, svepande linjer

   Eleganta, svepande linjer

   Den snygga stilen på MX-5 RF:s tak omfattar sidosektioner som sluttar svagt mot bakpartiet, samtidigt som de omsluter föraren på sidorna i en perfekt droppformad kupé. Takets mjuka linjer förenas med den raka karosslinjen som går från fronten, över motorhuven och vidare mot bakpartiet. Resultatet är en elegant sedansilhuett som garanterat får folk att vända sig om.  

   Eleganta, svepande linjer

  • Lyxig interiör

   Lyxig interiör

   I MX-5 RF:s kupé ligger fokus på förarens bekvämlighet och alla viktiga reglage är i perfekt symmetri. Lädersätena av hög kvalitet är mjuka att ta på och framhäver interiörens avslappnande och sofistikerade känsla.  

   Lyxig interiör

  • Fällbart tak i världsklass

   Fällbart tak i världsklass

   Det fällbara taket på MX-5 RF är noga genomtänkt och snyggt utformat och fälls ner på bara 13 sekunder. Takpanelerna ovanför huvudet och glaset i bakrutan försvinner smidigt utom synhåll, medan den bakre delen av taket förblir på plats när cabrioleten är nerfälld. Det här är en helt unikt design som skiljer sig från alla andra hardtop-modeller på marknaden.

   Fällbart tak i världsklass

  • Bagageutrymme utan kompromisser

   Bagageutrymme utan kompromisser

   Våra designers såg till att MX-5 RF inte offrade bekvämligheten när de skapade ett fällbart tak som förvaras utom synhåll på ett kompakt och effektivt sätt. Den snygga profilen och eleganta designen har bevarats samtidigt som det fristående bagageutrymmet garanterar samma bagagerumsvolym som modellen med sufflett, så att två handbagage av standardmått får plats. En perfekt kombination av stil och funktion.

   Bagageutrymme utan kompromisser

  • Djup och intensiv ny karossfärg

   Djup och intensiv ny karossfärg

   Soul Red Crystal Metallic är en avancerad och sofistikerad version av Mazdas ikoniska Soul Red Metallic som har tagit nio år att utveckla. Soul Red Crystal Metallic är skapad för att uttrycka vår designfilosofi KODO – Soul of Motion. Färgen förstärker de svepande linjerna och sensuella kurvorna på MX5 RF och ger den en levande, intensiv energi. Mazdas lackeringsteknik TAKUMINURI ger 20 procent högre färgmättnad och 50 procent mer djup än Soul Red Metallic. 

   Djup och intensiv ny karossfärg

  • En känsla av enhetlighet

   En känsla av enhetlighet

   På MX-5 RF förenas insidan och utsidan i perfekt harmoni. Genom att färgmatcha dörrpanelens översida suddas gränsen mellan interiör och exteriör ut och ger även interiören en unik detalj som passar en cabriolet perfekt. 

   En känsla av enhetlighet

  • Läderratt

   Läderratt

   Låt fingrarna sluta sig runt läderratten av högsta kvalitet med röda sömmar och snygga detaljer i satin och krom samtidigt som du kontrollerar musiken med de praktiska ljudkontrollerna på ratten. Den ergonomiska formen är framtagen för att passa händerna, vilket ger snabb och enkel kontroll på slingrande vägar.  

   Läderratt

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.