Enastående köregenskaper för maximal njutning på vägen

 

MX-5 RF har en helt egen personlighet. Med SKYACTIV Technology och ett lätt och lågt chassi beter den sig verkligen som den sportbil den är, vilket framhäver spänningen i körningen, samtidigt som de proaktiva säkerhetsfunktionerna i-ACTIVSENSE låter dig fokusera på att ha roligt.

 

 

Lätta, dynamiska köregenskaper med SKYACTIV Technology:

SKYACTIV-G 1,5- och 2,0-litersmotorer

Sexväxlad automatisk växellåda eller SKYACTIV-MT-växellåda

SKYACTIV-KAROSS och -CHASSI

i-stop och i-ELOOP**

endast bensinmotorer

**tillval endast på sportversionen med 2,0 liter

 

Utrustad med avancerad säkerhet och komfort i i‑ACTIVESENSE:

System för filbytesvarning (LDWS)

Adaptivt kurvljus (AFLS)

Övervakning av döda vinkeln (BSM)

Automatisk avbländningsfunktion för helljus (HBC)

 

DESIGNSIDA

  • mx-5-rf-2

   SKYACTIV-KAROSS och SKYACTIV-CHASSI

   SKYACTIV-KAROSSEN och SKYACTIV-CHASSIT är tillverkade i lätta material, bland annat aluminium och extra höghållfast stål. De har finjusterats för att ge en ännu högre nivå av komfort och sinnesro, vilket innebär följsam körning och en balans som ger perfekt kurvtagning, oavsett terräng. 

   SKYACTIV-KAROSS och SKYACTIV-CHASSI

  • mx-5-rf-3

   SKYACTIV-drivlinor

   Nya Mazda MX-5 RF erbjuds med två SKYACTIV-G motorer (131hp eller 160hk) som är finjusterade för att ge en omedelbar respons vid minsta rörelse. Den djupa, dova och mullrande motorn ger låga utsläpp samtidigt som bränsleekonomin har förbättrats. 

   SKYACTIV-drivlinor

  • mx-5-rf-1

   i-ACTIVSENSE

   Mazda tar säkerheten på allvar. Med hjälp av en människocentrerad inriktning har vi skapat en rad avancerade säkerhetstekniker som ser till att du alltid är trygg på vägen. Vårt proaktiva utbud av funktioner hjälper dig att identifiera och förhindra potentiella faror, med målet att förebygga och minska kollisioner när detta är möjligt.

   i-ACTIVSENSE

  • mx-5-rf-4

   Helljusautomatik (HBC)

   MX-5 RF har smarta strålkastare som automatiskt växlar mellan hel- och halvljus, beroende på trafikförhållandena. På så sätt får du optimal synlighet hela tiden, utan att blända andra förare på vägen.

   Helljusautomatik (HBC)

  • mx-5-rf-3

   Elektrisk styrservo (EPAS)

   Fjädringen och det elektriska servostyrningssystemet (EPAS) har finjusterats särskilt för MX-5 RF, för att ge livlig, följsam körprestanda i kombination med en avslappnad, bekväm och sofistikerad körning. 

   Elektrisk styrservo (EPAS)

  • Övervakningssystem för döda vinkeln (BSM)

   Övervakningssystem för döda vinkeln (BSM)

   När du byter fil söker övervakningssystemet av din döda vinkel och varnar dig om ett fordon närmar sig i den intilliggande filen, upp till 45 meter bort. Om du blinkar innan du svänger i den riktningen blinkar varningslampan och en ljudvarning hörs.

   Övervakningssystem för döda vinkeln (BSM)

  • Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

   Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

   RCTA är utformat för backning. Ett larm varnar dig om några fordon eller hinder närmar sig från någon sida av bilens bakparti och upphör när området är tomt igen.

   Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

  • MZD Connect

   MZD Connect

   Med hjälp av Mazdas intuitiva infotainmentsystem kan du enkelt hålla kontakten med omvärlden, så att du kan fokusera på den spännande vägen som väntar.

   MZD Connect

  Tekniken i det fällbara taket


  Mazda MX-5 RF har en fällbar, läcker hardtop som utformats enligt den svepande designstilen KODO: Soul of Motion. Det här avancerade taket kan öppnas eller stängas på bara några sekunder, så att du kan känna vinden i håret innan du vet ordet av. Taket har sitt eget utrymme, så du behöver inte tänka på att stuva om i bagagerummet innan taket fälls ner. Det ska vara enkelt att njuta av det fria, så snart solen kikar fram.

  *En del av säkerhetspaketet som är tillgängligt som tillval till Sport Nav-modellen med 160 hk, mot extra kostnad.

   

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.