Enastående köregenskaper för maximal njutning på vägen  

 

MX-5 RF har en helt egen personlighet. Den är byggd med SKYACTIV- teknologi och kan skryta med ett lätt och lågt chassi. Den känns som en sportbil medan de avancerade säkerhetsfunktionerna, som adaptiva LED-strålkastare (ALH),ger dig möjligheten att njuta av körningen under alla förhållanden. 

 

Lätta, dynamiska köregenskaper med SKYACTIV Technology:

SKYACTIV-G 1,5- och 2,0-litersmotorer

Sexväxlad automatisk växellåda eller SKYACTIV-MT-växellåda

SKYACTIV-KAROSS och -CHASSI

i-stop och i-ELOOP bromskraftsåtervinning

 

 

Utrustad med avancerad säkerhet och komfort i i‑ACTIVESENSE:

System för filbytesvarning (LDWS)

Adaptivt kurvljus (MX-5 1.5)

Övervakning av döda vinkeln (BSM)

Adaptiv avbländningsfunktion för helljus (MX-5 2.0) 

 

DESIGNSIDA

 

  • mx-5-rf-2

   SKYACTIV-KAROSS och SKYACTIV-CHASSI

   SKYACTIV-KAROSSEN och SKYACTIV-CHASSIT är tillverkade i lätta material, bland annat aluminium och extra höghållfast stål. De har finjusterats för att ge en ännu högre nivå av komfort och sinnesro, vilket innebär följsam körning och en balans som ger perfekt kurvtagning. 

   SKYACTIV-KAROSS och SKYACTIV-CHASSI

  • mx-5-rf-3

   SKYACTIV-drivlinor

   Nya Mazda MX-5 RF erbjuds med två SKYACTIV bensinmotorer (131 hk eller 160 hk) som är finjusterade för att ge en omedelbar respons vid minsta rörelse. De varvvilliga motorerna ger låga utsläpp samtidigt som bränsleekonomin har förbättrats. 

   SKYACTIV-drivlinor

  • mx-5-rf-1

   i-ACTIVSENSE

   Mazda tar säkerheten på allvar. Med hjälp av en förarorienterad filosofi har vi skapat en rad avancerade säkerhetstekniker som ser till att du alltid är trygg på vägen. Vårt proaktiva utbud av funktioner hjälper dig att identifiera och förhindra potentiella faror, med målet att förebygga och minska kollisioner så långt det är möjligt.

   i-ACTIVSENSE

  • mx-5-rf-4

   Helljusautomatik (HBC)

   MX-5 RF 1.5 har smarta strålkastare som automatiskt växlar mellan hel- och halvljus, beroende på trafikförhållandena.

   Helljusautomatik (HBC)

  • mx-5-rf-3

   Elektrisk styrservo (EPAS)

   Fjädringen och det elektriska servostyrningssystemet (EPAS) har finjusterats särskilt för MX-5 RF, för att ge livlig, följsam körprestanda i kombination med en avslappnad, bekväm och sofistikerad körning. 

   Elektrisk styrservo (EPAS)

  • Döda vinkeln-övervakning (BSM)

   Döda vinkeln-övervakning (BSM)

   När du byter fil söker övervakningssystemet av din döda vinkel och varnar dig om ett fordon närmar sig i den intilliggande filen, upp till 45 meter bort. Om du blinkar innan du svänger i den riktningen blinkar en varningslampa och en ljudvarning hörs.

   Döda vinkeln-övervakning (BSM)

  • Övervakning av korsande trafik vid backning (RCTA)

   Övervakning av korsande trafik vid backning (RCTA)

   RCTA är utformat för säkrare backning ur parkeringsfickor. Ett larm varnar dig om några fordon eller hinder närmar sig från någon sida av bilens bakparti och som upphör när kusten är klar.

   Övervakning av korsande trafik vid backning (RCTA)

  • MZD Connect

   MZD Connect

   Med Mazdas senaste, intuitiva infotainmentsystem kan du enkelt hålla kontakten med omvärlden, så att du kan fokusera på den spännande vägen som väntar.  

   MZD Connect

  Tekniken i det fällbara taket

  Mazda MX-5 RF har en fällbar, läcker hardtop som utformats enligt den svepande designstilen KODO: Soul of Motion. Det här avancerade taket kan öppnas eller stängas på bara några sekunder, så att du kan känna vinden i håret innan du vet ordet av. Taket har sitt eget utrymme, så du behöver inte tänka på att stuva om i bagagerummet innan taket fälls ner. Det ska vara enkelt att njuta av det fria, så snart solen kikar fram.

  *En del av säkerhetspaketet som är tillgängligt som tillval till Sport Nav-modellen med 160 hk, mot extra kostnad.

   

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.