Upplev de härliga köregenskaperna hos MX-5


Denna roadsterikon ger dig ren och skär körglädje och svarar på förarens kommandon med äkta Jinba Ittai-känsla – precis som om bilen var en del av dig. Detta är den första Mazda MX-5 som är konstruerad med SKYACTIV-Tekniken, så den är betydligt lättare än föregående generation. Den har en styvare och mer slimmad kaross, med den lägsta gravitationspunkten hittills.

 

Våra i-ACTIVSENSE-säkerhetsfunktioner ger extra skydd med effektiva varningar som gör att du kan koncentrera dig på att njuta maximalt av färden.

  • "nya mazda mx-5" mazda övervakning av döda vinkeln "mazda varning för korsande trafik bakom bilen (rcta)" mazda sensorer "mazda säkerhet" i-activsense

   Systemet övervakning av döda vinkeln (BSM)

   Nya Mazda MX-5 använder sensorer för att hålla koll på andra fordon inom 45 meters avstånd, både när du ska byta fil på motorvägen och backa ut från parkeringsplatsen.

    

   Om ett annat fordon kommer in i döda vinkeln bakifrån varnar systemet med ett larm och en blinkande lampa på sidospegeln. När området bakom är fritt stängs larmet av och du kan backa ut säkert.

   Systemet övervakning av döda vinkeln (BSM)

  • "nya mazda mx-5" mazda chassi "mazda skyactiv-kaross" mazda skyactiv-teknik "mazda lätt sportbil"

   SKYACTIV-kaross och SKYACTIV-chassi

   Mazda MX-5 har pigga köregenskaper och bra stabilitet på vägen och ger därmed en optimal Jinba Ittai-upplevelse.

    

   Vi har utvecklat en ny SKYACTIV-kaross och ett nytt SKYACTIV-chassi med lätta material som aluminium och ultrahöghållfast stål. Det gör att vi har kunnat reducera karossvikten med 15 %, med bibehållen styvhet och styrka.

   SKYACTIV-kaross och SKYACTIV-chassi

  • nya mazda mx-5" mazda motor "mazda prestanda" mazda skyactiv-g

   Drivlina

   Vi har anpassat allt efter Mazda MX-5, från motorerna – SKYACTIV-G 2,0 och SKYACTIV-G 1,5 – till den manuella och automatiska växellådan med sex växlar.

    

   När du trampar på gaspedalen svarar Mazda MX-5 med exakt och effektiv styrka medan den jobbar sig fram till sin rätta "röst". Det börjar med ett dovt bullrande och byggs sedan upp till ett spännande och pulserande motorljud.

   Drivlina

  • "mazda mx-5" mazda automatisk avbländningsfunktion för helljus "mazda körning" mazda avbländning "mazda säkerhet" "i-activsense

   Automatisk avbländningsfunktion för helljus

   Vår automatiska avbländningsfunktion för helljus gör det säkrare och enklare att köra i mörker. Med hjälp av sensorer i strålkastarna känner systemet av mötande fordons strålkastare eller bakljusen på fordon framför.

    

   Systemet växlar mellan hel- och halvljus automatiskt så att andra förare inte blir bländade. Allt sker utifrån rådande trafikförhållanden.

   Automatisk avbländningsfunktion för helljus