Upplev sann körglädje med MX-5:s sportiga köregenskaper

 

Denna ikon ger dig ren och skär körglädje och svarar på dina kommandon direkt precis som om bilen var en del av dig, det vi kallar Jinba Ittai. Nuvarande generation (ND) av Mazda MX-5 är den första som är konstruerad med SKYACTIV-teknologi, vilket gör den betydligt lättare än föregående generation. Den har en styvare och mer slimmad kaross, med den lägsta gravitationspunkten hittills.

 

De aktiva säkerhetsfunktionerna, som går under samlingsnamnet i-ACTIVSENSE, ger extra skydd med tydliga varningar som gör att du kan koncentrera dig på att njuta maximalt av körningen.

  • "nya mazda mx-5" mazda övervakning av döda vinkeln "mazda varning för korsande trafik bakom bilen (rcta)" mazda sensorer "mazda säkerhet" i-activsense

   Systemet övervakning av döda vinkeln (BSM)

   Mazda MX-5 använder sensorer för att hålla koll på andra fordon i din omgivning när du ska byta fil på motorvägen. Om ett annat fordon kommer in i döda vinkeln bakifrån varnar systemet en blinkande lampa på sidospegeln. Om du aktiverer blinkers så hörs även en ljudlig varning. När området i filen bredvid är fritt stängs larmet av och du kan säkert byta fil.

   Systemet övervakning av döda vinkeln (BSM)

  • "nya mazda mx-5" mazda chassi "mazda skyactiv-kaross" mazda skyactiv-teknik "mazda lätt sportbil"

   SKYACTIV-kaross och SKYACTIV-chassi

   Mazda MX-5 har pigga köregenskaper, men också bra stabilitet på vägen och denna balans ger en optimal körupplevelse.

    

   Kaross och chassi är konstruerade med lätta material som aluminium och ultrahöghållfast stål. Det gör att vi bland annat har kunnat reducera karossvikten med 15 %, med bibehållen styvhet och styrka.

   SKYACTIV-kaross och SKYACTIV-chassi

  • nya mazda mx-5" mazda motor "mazda prestanda" mazda skyactiv-g

   Drivlina

   Vi har anpassat allt efter Mazda MX-5, från motorerna – SKYACTIV-G 2,0 och SKYACTIV-G 1,5 – till den manuella och automatiska växellådan med sex växlar.

    

   När du trampar på gaspedalen svarar Mazda MX-5 exakt och effektivt medan den jobbar sig fram till sin rätta "röst". Det börjar med ett dovt bullrande och byggs sedan upp till ett spännande och pulserande motorljud.

   Drivlina

  • "mazda mx-5" mazda automatisk avbländningsfunktion för helljus "mazda körning" mazda avbländning "mazda säkerhet" "i-activsense

   Automatisk avbländningsfunktion för helljus

   Det adaptiva helljuset, som finns till Mazda MX-5 2.0, gör det säkrare och enklare att köra i mörker. Varje strålkastare är indelad i tolv LED-sektioner som kan tändas och släckas individuellt, vilket gör det möjligt att få extremt hög precision för ljusstrålen. En framåtriktad kamera läser av mötande fordons strålkastare eller bakljusen på fordon framför och anpassar därefter ljuskäglan. 

   Automatisk avbländningsfunktion för helljus