Mazda2 IPM

KODO-design: dynamisk, sportig och kraftfull design

 

Den där speciella känslan av att vara ett med bilen, kallar vi Jinba Ittai och den sträcker sig längre än bara den rena körglädjen med Mazda2. Vi använder vår prisbelönta designfilosofi KODO – Soul of Motion för att skapa ett känslomässigt band till det du ser, vidrör och upplever. Känslan av ren glädje har förstärkts med den uppdaterade och mer sofistikerade interiören.

 

Vi har hämtat inspiration från förares beteenden och karaktärsdrag och sedan använt vår hantverksskicklighet för att skulptera karossen och interiören med dig som förare i åtanke. Den snygga, kraftfulla och strömlinjeformade exteriören väcks till liv med ett nytt urval eleganta färger. Endast de absolut bästa materialen används för att skapa den snygga och förarcentrerade kupén. Mazda2 har en karaktär och individualitet som direkt känns bekant.

  • Handgjord, människocentrerad kupé

   Interiören är utformad efter dig

   När du sitter i förarsätet i Mazda2 förstår du vad vi menar med en kupé som är utformad efter dig som förare. Allt är ergonomiskt fulländat, från de optimalt placerade vreden till MZD Connect och Mazdas Active Driving Display, nu i färg för bättre synlighet både dag och natt, oavsett väderförhållanden.

   Interiören är utformad efter dig

  • Ny rattdesign för ultimat grepp

   Ny design för det perfekta greppet

   Mazda2:s berömda köregenskaper börjar med dig. Efter grundliga efterforskningar i mänsklig ergonomi har Mazda omformat och förbättrat ratten, för att ge det perfekta greppet och en känsla av hög kvalitet. Mazda2:s senaste ratt är snyggare, extremt behaglig att hålla i och säkrare att använda vid alla typer av vägförhållanden.

   Ny design för det perfekta greppet

  • Högklassiga metallicfärger

   Eleganta metallicfärger

   Vår avancerade lackeringsteknik TAKUMINURI ger den nya, högklassiga metallicfärgen Machine Grey en fyllig, livfull finish som förr bara kunde åstadkommas för hand. Den innovativa lacken har skapats för att avspegla den utsökta skönheten i Mazda2:s kaross. Den är dessutom otroligt slitstark, för att förstärka Mazda2:s snygga, kraftfulla konturer år efter år. Bygg din egen Mazda2 för att se alla tillgängliga färger.

   Eleganta metallicfärger

  • Head-up display

   Head-up display

   Medan du kör kan du se viktig körinformation på ADD-displayen (Active Driving Display) utan att ta blicken från vägen. ADD-displayen är i flerfärg, vilket ger bättre upplösning och definition, och syns bra både dag och natt, oavsett väder. Du kan snabbt se bland annat bilens hastighet, stegvis vägbeskrivning, filvägledning, trafikskyltar och vissa säkerhetsmeddelanden från i-ACTIVSENSE.

   Head-up display

  • Sportiga lättmetallfälgar

   Sportiga lättmetallfälgar

   De 16 tum stora lättmetallfälgarna i kontrastfärg ger uttryck för sportighet och dynamisk rörelse, från navet till fälgens ytterkant. Dessutom framhäver de skönheten i designstilen KODO – Soul of Motion. De 16-tum stora lättmetallfälgarna i Gunmetal förmedlar en känsla av styrka, för att komplettera 2017 Mazda2:s atletiska och kraftfulla profil.

   Sportiga lättmetallfälgar

  • LED-strålkastare

   LED-strålkastare

   2017 års Mazda2 väcks till liv med vår första strålkastardesign med fyra LED-lampor monterade ytterst i de karaktäristiska kromade vingarna – ett uttryck för vitalitet och dynamisk rörelse.


   De låga LED-strålkastarna glittrar på ett slående sätt på dagen och tränger igenom mörkret på natten, för att ge utmärkt sikt även på långt avstånd.

    

   *Standardutrustning på Mazda2 Optimum

   LED-strålkastare

  • Titel

   Förstklassigt läder

   Det finns flera olika sätesdesign till 2017 års Mazda2 och mer högkvalitativa material och nya färger används i alla modeller. Färgkoordineringen har utvecklats och förfinats, vilket gör att färgerna känns helt rätt och ger bilen en lekfull karaktär. En känsla av elegans och hög kvalitet förmedlas genom att överflödiga element har tagits bort, färgerna koordinerats och effekten av detaljerna förstärkts med hjälp av en kombination av konstskinn och textil av hög kvalitet och utförliga, dubbla sömmar.

   Förstklassigt läder

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.

   

  Combined CO2 emission values*:
  111 g/km for 1.5 SKYACTIV-G Petrol 75ps 5 Speed Manual Transmission 

  111 g/km for 1.5 SKYACTIV-G Petrol 90ps 5 Speed Manual Transmission 

  118 g/km for 1.5 SKYACTIV-G Petrol 90ps 6 Speed Automatic Transmission 

  127 g/km for 1.5 SKYACTIV-G Petrol 115ps 6 Speed Manual Transmission (RHD) 

  124 g/km for 1.5 SKYACTIV-G Petrol 115ps 6 Speed Manual Transmission (LHD)

  *Fordona är typgodkända i enlighet med den nya godkända metoden WLTP (EU) 2017/1151; Regulation (EC) 715/2007.
  För att kunna tillhandahålla jämförelsetal, så är siffrorna konverterade till motsvarande NEDC-cykeln, vilket är i linje med gällande lag (EU) 2017/1153.