Mazda2 IPM

Responsiv, rolig körning och intelligent säkerhet i ett

 

Rolig körning utan kompromisser deviset för 2017 års Mazda2. Detta uppnås med hjälp av Mazdas unika SKYACTIV-teknologi. Enastående prestanda kompletteras med maximal komfort, låg bränsleförbrukning och känslan av kontroll. Mazda2 har alltid varit känd för responsiv styrning och i och med Mazdas senaste SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS uppnås en ny nivå av körglädje. 

 

Vi har även fokuserat på säkerhetsfunktionerna i-ACTIVSENSE, som på ett intelligent sätt skyddar hela Mazda2 och dig även under de mest krävande väder- och vägförhållanden. Mazda2 gör dig till en bättre och tryggare förare, så att du kan fokusera på att njuta av körningen.

  • Upplev nervkittlande köregenskaper

   Upplev Mazda2´s fantastiska köregenskaper

   Efter några sekunder bakom ratten blir det tydligt hur Jinba Ittai-känslan av att vara ett med bilen skapar ett speciellt band mellan dig och Mazda2. Du får otrolig stabilitet och kontroll i kurvorna tack vare G-Vectoring Control och förbättrad servostyrning. Systemet justerar på ett intelligent sätt motorns vridmoment och optimerar belastningen på varje hjul. Upplev mjukare acceleration och ännu mer spännande körning.

   Upplev Mazda2´s fantastiska köregenskaper

  • Säkerhet på motorvägar och vid backning

   Döda-vinkeln-övervakning

   Mazda2 ser saker som du kanske inte upptäcker själv. Vårt system för döda-vinkeln-övervakning använder sensorer för att kontrollera om det finns fordon i döda vinkeln på höger och vänster sida. Om du blinkar för att byta fil och ett fordon närmar sig bakifrån ljuder ett larm och indikatorlampan på sidobackspegeln börjar blinka för att varna dig.

    

   När du backar använder systemet för övervakning av korsande trafik vid backning sensorer för att upptäcka fordon. Om något kommer för nära varnar systemet dig, så att du kan sakta ner eller stanna.

   Döda-vinkeln-övervakning

  • Bättre och säkrare sikt på kvällar och nätter

   Bättre och säkrare sikt på kvällar och nätter

   Att föraren har bra sikt på kvällar och nätter är en säkerhetsprioritet för Mazda. Därför är Mazda2 utrustad med adaptiva LED-strålkastare. Systemet känner av var fordonet framför dig befinner sig och bländar automatiskt av strålkastarna för att inte blända föraren. En sak mindre att oroa sig för. Vid höga hastigheter på motorvägen riktas mer ljus uppåt, så att du ser vägskyltar och potentiella faror tidigare.

    

   Bättre och säkrare sikt på kvällar och nätter

  • Känn dig säker när du kör

   Känn dig säker när du kör

   De inbyggda sensorerna är alltid aktiva, för att upptäcka faror på vägen och skydda dig och passagerarna. Autobroms (SCBS) upptäcker fordon och förbereder bromsarna för nödstopp eller bromsar automatiskt om sannolikheten för en kollision i låg hastighet är hög. Autobroms vid backning (R-SCBS) förhindrar kollisioner vid backning i låg hastighet.

    

   Bilden visar en Mazda2 i färgen Deep Crimson.

   Känn dig säker när du kör

  • Säkerhet vid långa körningar

   Säkerhet vid långa körningar

   Om du blir trött under en lång körning är det lätt att du tappar koncentrationen. Därför är Mazda2:s trötthetsvarning utformad för att skydda dig och förhindra olyckor. Systemet aktiveras över 65 km/h och lär sig hur du kör innan du börjar bli trött. Sedan upptäcker systemet förändringar i ditt körsätt som kan tyda på att du börjar tappa koncentrationen. Då får du en hörbar varning samt en varning på Active Driving Display.

   Säkerhet vid långa körningar

  • SKYACTIV-Drive

   SKYACTIV-Drive

   Få precis, smidig och snabb växling för sportig körning tack vare vår prisbelönta och mycket effektiva automatväxellåda SKYACTIV-DRIVE*. Den ger enastående effektivitet vid vridmomentsöverföring genom ett utökat spärrintervall och har de bästa egenskaperna från alla växlingstyper. Resultatet är bättre bränsleekonomi, mer direkt kraft och så mycket körglädje att det nästan känns som att köra en manuellt växlad bil.

    

   *Tillgänglig som tillval för Mazda2 Optimum

   SKYACTIV-Drive

  • Förbättrad, tystare färd

   Förbättrad, tystare färd

   Mazda2 erbjuder nu en ännu bättre och tystare färd. Den rena dieselmotorn SKYACTIV-D 1.5 är utrustad med naturlig ljudfrekvenskontroll (NSFC) för ett extra tyst och mjukt motorljud. Få omedelbar respons, en större känsla av kontroll och en mer njutbar körupplevelse med High-Precision DE Boost Control.

   Förbättrad, tystare färd