Lorem ipsum dolor sit amet

Spännande och dynamisk körprestanda möter avancerad säkerhet och komfort

 

Mazda3 har en rad prisbelönta, avancerade SKYACTIV-tekniker. Den lätta karossen, vridstyva karossen i kombination med en multilänk hjulupphängning garanterar en alert, dynamisk och njutbar körning, med hög säkerhet och låg bränsleförbrukning som bonus.

 

Mazda3:s växellådor ger mjuk och snabb växling, med en sportig känsla, samtidigt som i-stop (stopp-/startsystem) och i-ELOOP (avancerad, regenererande bromsning) ger förbättrad bränsleekonomi. 

 

Mazda3 är utrustad med de avancerade säkerhetsfunktionerna i-ACTIVSENSE som ger en hög säkerhet och komfort, så att du verkligen kan njuta av körningen.

 

 • Filhållningsassistansen hjälper dig att styra tillbaka om du är på väg att lämna din fil
 • Trötthetsvarning övervakar ditt körbeteende och uppmanar dig att ta en paus
 • Mazda Radar Cruise Control håller avståndet till bilen framför
 • Autobromsen förhindrar kökollisioner och har nu även identifiering av fotgängare

 

Mazda3 har även backkamera, övervakning av döda vinkeln med varning för korsande trafik vid backning, vägskyltsidentifiering, hjälp vid start i backe, autobroms vid backning och mycket mer.

  • En dynamisk körupplevelse

   En dynamisk körupplevelse

   Mazdas förarcentrerade filosofi bygger på det japanska uttrycket Jinba-Ittai, som härstammar från en krigskonst där en ryttare i full fart ska pricka en måltavla med sin pil och båge. För att klara konststycket måste ryttaren och hästen samverka till 100% och bli en enda väl fungerande enhet. Mazda bygger sina bilar med samma princip i åtanke. Bilen ska bli en förlängning av dig själv så att du kan lita på den i varje oväntad situation. 

   En dynamisk körupplevelse

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

   G-Vectoring är den första av Mazdas SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-tekniker. Systemet bygger på att bilen automatiskt reglerar vridmomentet via motorstyrningen baserat på bilens fart och rattutslag. När momentet automatiskt reduceras vid ingången i en kurva förflyttas tyngdpunkten framåt och ökar trycket på framaxeln och därmed däcken, vilket resulterar i en mer följsam och linjär kurvtagning. G-Vectoring ger en behagligare och mjukare körupplevelse för både förare och medpassagerare. 

   Bilden är en illustration av Mazda6 G-Vectoring Control, visas som referens.

   G-Vectoring Control

  • SKYACTIV-motorer och -växellådor

   SKYACTIV-motorer och -växellådor

   Utbudet av drivlinor till 2017 Mazda3 omfattar tre SKYACTIV-G bensinmotorer och två SKYACTIV-D dieselmotorer, samt en sexväxlad manuell eller sexväxlad automatisk växellåda.

   SKYACTIV-motorer och -växellådor

  • Head-up display

   Head-up display

   2017 Mazda3 Optimum har en ny head-up display med visning i färg. Den har en perfekt placering så att föraren inte behöver ta blicken från vägen för att kunna läsa av hastighet, navigationsvägledning, aktuell hastighetsbegränsning samt varningsmeddelanden.

   Head-up display

  • Autobroms med identifiering av fotgängare

   Autobroms med identifiering av fotgängare

   2017 Mazda3 har fått en väsentligt förbättrad autobromsfunktion som kan unvika en kollision i upp till 80 km/tim och även kan identifiera fotgängare. Tack vare den inbyggda, framåtriktade kameran som övervakar avståndet till hinder framför, som t.ex bilar och fotgängare, och hur snabbt avståndet minskar, bromsar automatisk Mazda3 om det finns risk för kollision.

   Autobroms med identifiering av fotgängare

  • Trafikskyltavläsning

   Trafikskyltavläsning

   2017 års Mazda3 har en framåtriktad kamera som övervakar vägen framför bilen och känner automatiskt av hastighetsgränser och vägskyltar om enkelriktad trafik. Aktuell hastighetsbegränsning visas på head-up displayen, och det går även att ställa in en varningssignal när tillåten hastighet överskrids. 

   Trafikskyltavläsning

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.