Lorem ipsum dolor sit amet

Spännande och dynamisk körprestanda möter avancerad säkerhet och komfort

 

Mazda3 Sedan har en rad prisbelönta, avancerade SKYACTIV-tekniker.

Den aerodynamiska, lätta karossen ger precision och snabbhet, vilket garanterar en alert, dynamisk och njutbar körning, samtidigt som den ger låg bränsleförbrukning utan att körglädjen reduceras.

Mazda3:s växellådor ger mjuk och snabb växling, med en sportig känsla, samtidigt som i-stop (stopp-/startsystem) och  i-ELOOP (avancerad, regenererande bromsning) ger förbättrad bränsleekonomi. 

 

Mazda3 är utrustad med de avancerade säkerhetsfunktionerna i-ACTIVSENSE som ger en hög säkerhet och komfort, så att du verkligen kan njuta av körningen.

 

 • Filhållningsassistansen hjälper dig att styra tillbaka om du är på väg att lämna din fil
 • Trötthetsvarning övervakar ditt körbeteende och uppmanar dig att ta en paus
 • Mazda Radar Cruise Control-systemet håller avståndet till bilen framför
 • Autobromsen förhindrar kökollisioner, har nu identifiering av fotgängare

 

Mazda3 har även backkamera, övervakning av döda vinkeln med varning för korsande trafik vid backning, vägskyltsidentifiering, hjälp vid start i backe (HLA), autobroms vid backning och mycket mer.

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

   G-Vectoring är den första av Mazdas SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-tekniker. Systemet bygger på att bilen automatiskt reglerar vridmomentet via motorstyrningen baserat på bilens fart och rattutslag. När momentet automatiskt reduceras vid ingången i en kurva förflyttas tyngdpunkten framåt och ökar trycket på framaxeln och därmed däcken, vilket resulterar i en mer följsam och linjär kurvtagning. G-Vectoring ger en behagligare och mjukare körupplevelse för både förare och medpassagerare. 

   G-Vectoring Control

  • En dynamisk körupplevelse

   En dynamisk körupplevelse

   Mazdas förarcentrerade filosofi bygger på det japanska uttrycket Jinba-Ittai, som härstammar från en krigskonst där en ryttare i full fart ska pricka en måltavla med sin pil och båge. För att klara konststycket måste ryttaren och hästen samverka till 100% och bli en enda väl fungerande enhet. Mazda bygger sina bilar med samma princip i åtanke. Bilen ska bli en förlängning av dig själv så att du kan lita på den i varje oväntad situation. 

   En dynamisk körupplevelse

  • SKYACTIV-motorer och -växellådor

   SKYACTIV-motorer och -växellådor

   Utbudet av drivlinor till Mazda3 Sedan omfattar två SKYACTIV-G bensinmotorer och två SKYACTIV-D dieselmotorer, samt sexväxlad manuell vissa kombinationer med sexväxlad automatisk växellåda.

   SKYACTIV-motorer och -växellådor

  • Förfinad autobroms (Smart City Brake Support)

   Förfinad autobroms (Smart City Brake Support)

   Mazda3 har fått en väsentligt förbättrad autobromsfunktion som kan unvika en kollision i upp till 80 km/tim och även kan identifiera fotgängare. Tack vare den inbyggda, framåtriktade kameran som övervakar avståndet till hinder framför, som t.ex bilar och fotgängare, och hur snabbt avståndet minskar, bromsar automatisk Mazda3 om det finns risk för kollision.

   Förfinad autobroms (Smart City Brake Support)

  • Head-up display

   Head-up display

   Mazda3 Optimum har en ny head-up display med visning i färg. Den har en perfekt placering så att föraren inte behöver ta blicken från vägen för att kunna läsa av hastighet, navigationsvägledning, aktuell hastighetsbegränsning samt varningsmeddelanden.

   Head-up display

  • Trafikskyltavläsningen

   Trafikskyltavläsningen

   Mazda3 har en framåtriktad kamera som övervakar vägen framför bilen och känner automatiskt av hastighetsgränser och vägskyltar om enkelriktad trafik. Aktuell hastighetsbegränsning visas på head-up displayen, och det går även att ställa in en varningssignal när tillåten hastighet överskrids. 

   Trafikskyltavläsningen

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.