Lorem ipsum dolor sit amet, vix in euismod labores

Dynamisk prestanda, behaglig och säker körupplevelse

 

Mazda6 köregenskaper svarar harmoniskt på förarens avsikter och ger den ultimata, roliga körupplevelsen. Den ger exakt och smidig väghållning samt låg bränsleförbrukning tack vare den avancerade SKYACTIV-TEKNIKEN. Mazdas nya SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-tekniker förstärker känslan av att vara ett med bilen, det som Mazda kallar för Jinba-IttaiFörbättrad ljudisolering av kupén förbättrar komforten. Så oavsett om du är i en storstad eller på landsbygden garanterar den här bilen körglädje. Så oavsett om du kör i stan eller på motorvägen garanterar den här bilen behaglig körning. 

 

Mazda6 ligger långt fram inom aktiv säkerhet med en omfattande uppsättning innovativa tekniker, i-ACTIVSENSE.

 • Filhållningsassistansen talar om när du är på väg ut ur din fil
 • Trötthetslarmet övervakar din körning och uppmanar dig att ta en paus
 • Den adaptiva farthållaren, Mazda Radar Cruise Control, övervakar avståndet till bilen framför
 • Autobromsen, Smart City Brake Support, som förhindrar kollisioner, har nu identifiering av fotgängare

 

Mazda6 har även vägskyltsidentifiering, hjälp vid start i backe (HLA), backkamera, övervakning av döda vinkeln med Rear Cross Traffic Alert, Smart City Brake Support vid backning och mer.

 

Utrustningen varierar mellan olika utrustningsnivåer.

  • SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   Mazdas nya samlingsnamn SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS är ett stort steg mot vår människocentrerade filosofi. Det ger en förbättrad körupplevelse och förstärker bilens Jinba-Ittai-känsla – en känsla av förbindelse mellan bilen och föraren som skiljer Mazdas bilar från mängden.

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control är den första av Mazdas SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-tekniker och världens första teknik som anpassar motorns vridmoment till följd av rattrörelser på ett enhetligt sätt och optimerar den vertikala belastningen på varje däck, vilket gör att bilen beter sig på ett jämnt och effektivt sätt. Det enastående greppet ger föraren en behagligare och mer följsam upplevelse. Körningen blir smidigare även för passagerarena som tack vare mjukare accelerationskraft inte behöver parera lika mycket.

   G-Vectoring Control

  • SKYACTIV-motorer och -växellådor

   SKYACTIV-motorer och -växellådor

   Mazda6 Sedan finns med en sexväxlad manuell eller automatisk växellåda och är ekonomisk att köra, med smidig och snabb växling som ger utmärkt körprestanda. SKYACTIV-D 2,2 liter har världens lägsta kompressionsförhållande bland dieselmotorer och erbjuder snabb acceleration. SKYACTIV-G är en högeffektiv bensinmotor med direktinsprutning som har världens högsta kompressionsförhållande på upp till 14,0:1.

   SKYACTIV-motorer och -växellådor

  • Vägskyltsidentifiering

   Vägskyltsidentifiering

   Mazda6 har nu vägskyltsidentifiering (Optimum). Hastighetsgränser och enkelriktat indikeras i head up display. Om du kör för fort får du en varning.

    

   *endast med Navi

   Vägskyltsidentifiering

  • SCBS med identifiering av fotgängare

   SCBS med identifiering av fotgängare

   Autobroms, SCBS, tar bort stressen med stadskörning. Inbyggda sensorer övervakar avståndet till hinder framför bilen och hur snabbt de närmar sig. Dessutom kan systemet förbereda bromsarna inför nödstopp. Mazda6 omfattar förbättringar på dessa områden: identifiering av fotgängare, utökad kameraräckvidd, förbättrat hastighetsintervall för funktionen och förbättrad högsta hastighet med stöd för undvikande av kollision.

   SCBS med identifiering av fotgängare

  • Aktiv kördisplay (ADD)

   Aktiv kördisplay (ADD)

   Head-up display i Mazda6 är nu i färg. Den sitter i förarens synfält vilket gör att du kan se viktig körinformation utan att ta blicken från vägen. Displayen har även förbättrats av starkare ljus och högre upplösning. Informationen på displayen omfattar bilens hastighet, farthållaren, pilnavigering, vägledning för avstånd och fil, filhållningshjälp, vägskyltsidentifiering, adaptiv farthållare, autobroms och annat. Head-up display finns på Mazda6 Optimum.


   Aktiv kördisplay (ADD)

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs i landet. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.