Mazda6 Sedan

Den ultimata förbättringen av designen KODO – Soul of Motion

 

Nya Mazda6 Sedan har förfinats inifrån och ut för att ge uttryck för självsäker elegans. Våra hantverkare och designers har använt händerna för att andas liv i varenda linje och tagit designen KODO – Soul of Motion till en ny nivå. Bilens eleganta och sofistikerade men samtidigt sportiga utseende framhävs av den strömlinjeformade designen och de snygga, omdesignade strålkastarna.


Vår lackeringsteknik TAKUMINURI gör sedanen ännu snyggare, förstärker dess förfinade karaktär och väcker liv i designen KODO – Soul of Motion. Kupén utstrålar fint hantverk och modern elegans med lyxiga material – för både komfort och körglädje.

  • Designen KODO – Soul of Motion

   Designen KODO: Soul of Motion

   Den nya silhuetten med uttrycksfulla linjer, ett nytt bakparti och en låg profil gör nya Mazda6 Sedan slående. Vår unika design KODO – Soul of Motion ger intrycket av kraftfull, dynamisk rörelse, från fronten till bakpartiet, även när bilen står still.

   Designen KODO: Soul of Motion

  • Soul Red Crystal Metallic

   Soul Red Crystal Metallic

   För att kunna skapa en ny, ikonisk röd karossfärg för våra bilar var vi tvungna att uppfinna en ny lackeringsmetod. Vår exklusiva TAKUMINURI-teknik väcker liv i våra mästares hantverk och minsta lilla detalj på bilen. Aluminiumflingor används för att skapa en fin textur som påminner om välpolerad metall. 

   Soul Red Crystal Metallic

  • Utvecklade säten

   Utvecklade säten

   Framsätena i nya Mazda6 har omformats helt, så att de är bredare och mer anpassade efter människokroppen, för extra ryggstöd och fantastisk komfort. Lädersätena har även ett inbyggt ventilationssystem, som suger in varmluft från punkterna där kroppen kommer i kontakt med sätet, för att göra körningen bekväm oavsett väder.

   Utvecklade säten

  • Människocentrerad interiördesign

   Människocentrerad interiördesign

   Varenda detalj i nya Mazda6 har designats och noga utformats för att erbjuda både förare och passagerare optimal komfort. De material som valts, som kromdetaljer och japanskt sen-trä* som används på dörrarna, framhäver den välkomnande, lyxiga interiören.

    

   *ingår i paketet Signature

   Människocentrerad interiördesign

  • Baksäte

   Bättre baksäte

   För Mazda är komfort viktigt för alla passagerare, inte bara föraren. Baksätena har omformats för att ge bättre ryggstöd och en ny nivå av komfort, för en avkopplande resa. Passagerarna bak kan ladda sina favoritenheter med de två USB-uttagen i mittarmstödet.

   Bättre baksäte

  • Lättmetallfälgar

   Kraftfulla lättmetallfälgar

   Nya Mazda6 Sedans låga, sportiga utseende förstärks av den senaste designen på lättmetallfälgarna på 17 och 19 tum. 17-tums lättmetallfälgarna har en yta i Gun Metallic, 19-tums lättmetallfälgarna har en yta i Brilliant Silver.

   Kraftfulla lättmetallfälgar

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.

   

  *Fordon typbesiktigas enligt den nya proceduren för typgodkännande, WLTP-förordning (EU) 2017/1151, förordning (EC) 715/2007.

  För jämförelse är referensvärdena NEDC-värden som fastställts i linje med förordningen om implementering (EU) 2017/1153.

   

  Kombinerade CO2-utsläppsvärden*: 
  142 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 145 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift

  141 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 145 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift

  148 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift

  141 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift

  146 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift   

  139 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift 

   

  117 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift  

  133 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift 

   

  124 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 175/184* hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift 

  133 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 175/184* hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift  

   

  153 g/km för 2.5 SKYACTIV-G bensin 194 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift

   

  För jämförelse är referensvärdena NEDC-värden som fastställts i linje med förordningen om implementering (EU) 2017/1153.