Mazda6 Sedan

Prestanda och effektivitet utan kompromisser

 

Vi har utvecklat köregenskaperna och prestandan hos nya Mazda6 Sedan, för att göra körupplevelsen bättre för både dig och dina passagerare. Vi har inte missat någon detalj. Våra senaste SKYACTIV-motorer har teknik som gör att bilen startar mjukt och snabbt, utan fördröjning eller tvekan, så att du får exakt kontroll. Vi har optimerat accelerationen, så att minsta förändring i trycket på gaspedalen justerar kraften precis utifrån dina avsikter. Nya Mazda6 Sedan erbjuder kraft, smidighet och spännande köregenskaper, med den där speciella Jinba Ittai-känslan av körglädje och samhörighet.

car
car

upquote Bli påmind om viktiga trafikskyltar som du kanske har missat downquote

  • Head-up display som projiceras på vindrutan

   Head-up display som projiceras på vindrutan

   Vardagskörningen blir mycket enklare med vår senaste head-up display. Nu behöver du inte längre titta nedåt för att se viktig information om bilen och vägen – den finns mitt framför dig på vindrutan. Se information om körmiljön, som detaljerade vägbeskrivningar och hastighetsgränser, och annan viktig information.

   Head-up display som projiceras på vindrutan

  • 360°-skärm

   360°-skärm

   Att parkera och köra i stadsmiljö blir mycket enklare med vår nya 360°-skärm. Fyra kameror och åtta sensorer ger dig ögon runt hela bilen. När du backar hörs ett larm om ett hinder befinner sig för nära bilen. Kamerorna hjälper dig att se döda vinklar och hur långt bort hinder är i T-korsningar eller när du passerar andra fordon. Du får ett fågelperspektiv över området runt bilen när du parkerar, inte bara det som finns framför och bakom dig.

   360°-skärm

  • SKYACTIV-motorer

   SKYACTIV-motorer

   Så fort det behövs levererar de senaste motorerna SKYACTIV-G 2.0, SKYACTIV-G 2.5 och SKYACTIV-D 2.2 responsiv kraft och vetskapen att det finns mer att hämta. Det handlar om mer än kraft – det handlar om kontroll. Tryck ned pedalen så startar Mazda6 Sedan mjukt i förhållande till trycket, så att du får precis så mycket kraft du vill ha. Ett nytt system för inaktivering av cylindrar ger lägre bränsleförbrukning vid körning på konstanta hastigheter mellan 40 och 80 km/h.

   SKYACTIV-motorer

  • Avancerad fjädring

   Avancerad fjädring

   Från första stund kommer både du och passagerarna märka hur bekväm bilen är, oavsett vägyta. Vårt teknikteam har förbättrat fjädringen markant, för att göra den mer spänstig vid låga G-krafter, vilket ger bättre komfort vid stadskörning, och mer stabil vid höga G-krafter på långa, slingrande landsvägar. 

   Avancerad fjädring

  • Adaptiva LED-strålkastare

   Adaptiva LED-strålkastare

   Med klassledande teknik, som våra adaptiva LED-strålkastare, kan man minska stressen markant. Vid motorvägskörning slås helljuset på automatiskt för att lysa upp mer av vägen. De senaste LED-strålkastarna har 20 ljusblock i stället för de tidigare fyra, för mer exakt kontroll, vilket gör det lättare att upptäcka fotgängare snabbt och förbättrar sikten vid hörn.

   Adaptiva LED-strålkastare

  • Adaptiv farthållare som bromsar och gasar utifrån trafikförhållanden (MRCC)

   Adaptiv farthållare som bromsar och gasar utifrån trafikförhållanden

   I tung trafik kan situationen förändras på ett ögonblick. Mazdas adaptiva farthållare (MRCC) hjälper dig koppla av och njuta av körningen. Systemet mäter hastigheten hos fordonet framför och avståndet till det för att bibehålla det angivna avståndet. Det fungerar från 0 km/h, stannar bilen framför dig så gör även Mazda6 det och fortsätter när bilen framför gör det.

   Adaptiv farthållare som bromsar och gasar utifrån trafikförhållanden

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.

   

  *Fordon typbesiktigas enligt den nya proceduren för typgodkännande, WLTP-förordning (EU) 2017/1151, förordning (EC) 715/2007.

  För jämförelse är referensvärdena NEDC-värden som fastställts i linje med förordningen om implementering (EU) 2017/1153.

   

  Kombinerade CO2-utsläppsvärden*: 
  142 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 145 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift

  141 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 145 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift

  148 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift

  141 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift

  146 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift   

  139 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift 

   

  117 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift  

  133 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift 

   

  124 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 175/184* hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift 

  133 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 175/184* hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift  

   

  153 g/km för 2.5 SKYACTIV-G bensin 194 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift

   

  För jämförelse är referensvärdena NEDC-värden som fastställts i linje med förordningen om implementering (EU) 2017/1153.