Mazda6

En ny nivå av elegans 


Den nya iögonfallande Mazda6 Wagon är kraftfull, säker och effektiv. Med lovordade köregenskaper, effektiv fyrhjulsdrift (AWD) i kombination med låg bränsleförbrukning och låga koldioxidutsläpp är den här livfulla kombin lätt att köra både i stan och på landsvägar. Nya Mazda6 har fått ett uppdaterat innandöme med ventilerade säten, direktprojicering på vindrutan, 20 sektioners LED-strålkastare och mycket annat som placerar nya Mazda6 på en helt ny nivå.


Vi har använt vår exklusiva TAKUMINURI-lackeringsteknik för att väcka liv i modellens snygga utseende, särskilt med våra senaste färger Soul Red Crystal Metallic och Machine Grey Metallic. Tack vare vår människocentrerade filosofi kunde vi skapa en bil där vänner och familj kan koppla av bekvämt medan du som förare njuter av ren körglädje. 

  • KODO-design

   Designen KODO: Soul of Motion

   Nya Mazda6 Wagons starka närvaro på vägarna och kraftfulla, stabila profil har förbättrats diskret med iögonfallande detaljer och en låg silhuett. Designen KODO – Soul of Motion framhäver de snygga linjerna och den sportiga, dynamiska stilen. Från fronten till bakpartiet ger bilen ett intryck av dynamisk rörelse, även när den står still.

   Designen KODO: Soul of Motion

  • Soul Red Crystal Metallic

   Soul Red Crystal Metallic

   Vår senaste färg, Soul Red Crystal Metallic, framhäver nya Mazda6 Wagons sportiga energi och elegans. För att skapa den utvecklade vi en exklusiv teknik som vi kallar TAKUMINURI, som väcker liv i våra mästares hantverk och minsta lilla detalj på bilen. Aluminiumflingor används för att skapa en fin textur som påminner om metall som har polerats av kunniga hantverkare.

   Soul Red Crystal Metallic

  • Ventilerade framsäten

   Ventilerade framsäten

   Framsätena i nya Mazda6 Wagon har omformats helt, så att de är bredare och mer anpassade efter människokroppen, för extra ryggstöd och fantastisk komfort både under långa och korta bilturer. Lädersätena har även ett inbyggt ventilationssystem, som suger in varmluft från punkterna där kroppen kommer i kontakt med sätet, för att göra körningen bekväm oavsett väder. Ventilationsstyrkan kan kontrolleras i tre steg.

   Ventilerade framsäten

  • Människocentrerad interiördesign

   Människocentrerad interiördesign

   Varenda detalj i nya Mazda6 Wagon har designats och noga utformats för att erbjuda både förare och passagerare optimal komfort. De material som valts, som kromdetaljer och japanskt sen-trä* som används på dörrarna, framhäver den välkomnande, lyxiga känslan.

    

   *ingår i paketet Signature

   Människocentrerad interiördesign

  • Baksäte

   Bättre baksäte

   För Mazda är komfort viktigt för alla passagerare, inte bara föraren. Baksätena har omformats för att ge bättre ryggstöd och en ny nivå av komfort, för en avkopplande resa. Passagerarna bak kan ladda sina favoritenheter med de två USB-uttagen i mittarmstödet.

   Bättre baksäte

  • Lättmetallfälgar

   Kraftfulla lättmetallfälgar

   Nya Mazda6 Wagons låga, sportiga utseende förstärks av den senaste designen på lättmetallfälgarna på 17 och 19 tum. Raka men djärvt skulpterade ekrar förmedlar en känsla av dynamisk rörelse. 17-tums lättmetallfälgarna har en yta i Gun Metallic, 19-tums lättmetallfälgarna har en yta i Brilliant Silver.

   Kraftfulla lättmetallfälgar

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs på marknaden. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.

   

  *Fordon typbesiktigas enligt den nya proceduren för typgodkännande, WLTP-förordning (EU) 2017/1151, förordning (EC) 715/2007.

  För jämförelse är referensvärdena NEDC-värden som fastställts i linje med förordningen om implementering (EU) 2017/1153.

   

  Kombinerade CO2-utsläppsvärden* NEDC: 

  150 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift

  144 g/km för 2.0 SKYACTIV-G bensin 165 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift

  156 g/km för 2.5 SKYACTIV-G bensin 194 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift

   

  119 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift  

  134 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift 

  142 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 150 hk 6-växlad automatväxellåda med fyrhjulsdrift  

   

  126 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 184 hk 6-växlad manuell växellåda med tvåhjulsdrift

  134 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 184 hk 6-växlad automatväxellåda med tvåhjulsdrift 

  142 g/km för 2.2 SKYACTIV-D diesel 184 hk 6-växlad automatväxellåda med fyrhjulsdrift 

   

   

  För jämförelse är referensvärdena NEDC-värden som fastställts i linje med förordningen om implementering (EU) 2017/1153.