Filmer

Mazda3 teknik − Adaptivt kurvljus


Bi-xenon-strålkastarna med adaptivt kurvljus (AFLS) är en av den här bilens många avancerade säkerhetsfunktioner.

 • Övervakning av döda vinkeln: Radarsensorer känner av objekt i närheten

  Systemet för övervakning av döda vinkeln varnar automatiskt för fordon eller andra objekt som närmar sig i döda vinkeln, så att du kan byta fil tryggt och säkert.

 • Mazda MX-5 RF har en fällbar, läcker hardtop som utformats enligt den svepande designstilen KODO: Soul of Motion. Det här avancerade taket kan öppnas eller stängas på bara några sekunder, så att du kan känna vinden i håret innan du vet ordet av. Taket har sitt eget utrymme, så du behöver inte tänka på att stuva om i bagagerummet innan taket fälls ner. Det ska vara enkelt att njuta av det fria, så snart solen kikar fram.

 • Elegant, harmonisk invändig design.

  Den uppdaterade föraranpassade interiören i nya Mazda6 har lika många spännande detaljer som exteriören. Kontrollerna är enhetliga och mer intuitiva än någonsin. Detta i kombination med den högklassiga polerade aluminiumlooken på dörrhandtagen och växelspaken och de lättviktiga formade sätena gör att du får all den komfort du förväntar dig av en sedan med fyra dörrar.

 • Modern utvändig design.

  Den typiska grillen, de tydliga skärmarna och den bakåtlutade känslan skvallrar om den kraft som finns under huven på nya Mazda6. Bilens mogna och tuffa framtoning kompletteras av LED-strålkastarna. Fyra nya karossfärger – Soul Red Metallic, Blue Reflex Mica, Meteor Grey Mica och Jet Black Mica – har tagits fram och ger bättre kontrast och återspeglar en design som är allt annat än ytlig.

 • KODO-designens ursprung

  Nya Mazda6 bygger på de snygga konceptbilarna SHINARI och TAKERI som var de första bilarna med vårt designtema KODO och symboliserar Mazdas karakteristiska kraft, smidighet och tålighet. Det är levande former i naturen som har inspirerat vår senaste design. Våra bilar fångar autentiska rörelser och uttrycker styrka, snabbhet och spänning – in i minsta detalj.

 • Diesel

  Diesel: Världens lägsta kompressionsförhållande på 14:1 plus variabel twin-turbo

 • Växellådor

  Växellådor: En ny generations växellådor, automatiska eller manuella, överför mer kraft till hjulen

 • Motor

  Motorer: Upptäck prestanda på en helt ny nivå tack vare högeffektiva diesel- och bensinmotorer

 • Chassi

  Chassi: Hur man levererar bra köregenskaper, säkerhet i toppklass och en lättviktig design

 • i-ELOOP

  i-ELOOP: Världens första system för energilagring som lagrar energi i en kondensator i stället för ett batteri

 • SKYACTIV-TEKNIK – framtiden är här

  SKYACTIV innebär att vi har designat om allt – alla viktiga bildelar – från motor till chassi och från kaross till växellåda. Ta reda på hur vi började sträva efter bättre prestanda och effektivitet, hur vi förbättrade processerna och hur vi utvecklade den banbrytande lösning som vi har döpt till SKYACTIV-TEKNIK.

 • SKYACTIV-teknik: Ger dig körglädje som är skonsammare mot naturen

  Vårt utvecklingsteam har gått igenom varje liten del av bildesignen och lyckats uträtta mirakel med sin höga kompetens. Vi har inte lämnat något åt slumpen i vårt arbete med att ge dig mer Zoom-Zoom. Dessutom har vi reducerat din koldioxidpåverkan med i genomsnitt 5,1 kg om året. Tack vare SKYACTIV-teknik!

 • Mazda3 teknik – Säkrare bromsar

  Mazda3 har en nödstoppssignal (ESS) som gör att varningsljusen aktiveras automatiskt, så att du slipper oroa dig för det.

 • Mazda3 teknik − En bil med visioner

  Mazda3 är en av ett fåtal bilar i segmentet som har ett Rear Vehicle Monitoring (RVM) som hjälper dig att byta fil på ett säkert sätt.

 • Mazda6 – en introduktion

  Först när du tar en närmare titt på nya Mazda6 kommer du att förstå exakt hur imponerande den är. Låt oss presentera nya Mazda6 och dess föregångare (på engelska).

 • Mazda5 – en glimt av de smidiga sätena i Mazda5

  De flexibla sätena i Mazda5 är superenkla att använda, och kan även utnyttjas för förvaring.

 • SKYACTIV-teknik: bättre miljö, högre prestanda

  Vi trotsar konventionerna och gör lättare bilar som har högre prestanda, men som ändå är mer miljövänliga. Vår nya SKYACTIV-teknik förbättrar hela bilen – från chassi och kaross till motor och växellåda.

 • Smart City Brake Support (SCBS): en säkerhetsteknik som håller koll på trafiken framför

  Mazda CX-5 är den första kompakta SUV med denna säkerhetsfunktion som förhindrar eller reducerar risken för kollisioner genom en sensor som övervakar framförliggande trafik. Om systemet upptäcker en kollisionsrisk bromsas bilen automatiskt.

 • Mazda CX-5 har nerfällbara Karakuri-säten

  Mazda CX-5 har ett innovativt bakre Karakuri-säte, som du enkelt fäller ner jäms med golvet med en spak eller knapp.

 • Filbytesvarning (LDWS): ett säkerhetssystem som hjälper dig att hålla dig i rätt fil

  Systemet består av en kamera som övervakar vägmarkeringarna och varnar dig om du girar av från filen. Systemet kan även identifiera avsiktliga filbyten.

 • Automatisk avbländningsfunktion för helljus: ger en säkrare och bekvämare färd

  Vår automatiska avbländningsfunktion för helljus bländar automatiskt av när andra fordon närmar sig, tack vare sensorer som sitter inbyggda i strålkastarna. En funktion som gör färden enklare och säkrare.

Visa alla filmer