Mazda-delar

Motorolja

Mazdas originalmotorolja


Alla Mazdas bilar behöver olika smörjmedel beroende på modell, motor och intervall för oljebyte.

För att garantera bästa tänkbara bränsleekonomi och motorprestanda har vi tagit fram en ny serie Mazda originalolja:  Den har testats på Mazdas egna modeller och uppfyller alla kvalitets- och garantikrav. Se dom olika alternativen här

 

engine


Mazda originalmotorolja är bränslesnål

Det innebär att den spar energi – och därmed även bränsle. Om du använder vanlig motorolja förbrukas ungefär 40 procent av energin av motorfriktionen vid stadskörning eller start. Bränslesnåla smörjmedel innehåller särskilda tillsatser som reducerar den friktion som leder till energiförluster och motorslitage. Om du använder ett bränslesnålt smörjmedel behöver inte motorn en mängd energi för att starta, vilket gör att mindre bränsle går åt (lägre koldioxidutsläpp) och att motorns livslängd förlängs.

Oavsett om du ska byta olja eller bara fylla på bör Mazda originalolja – vara förstahandsalternativet. Din Mazda-återförsäljare eller verkstad kan ge dig råd om vilken variant som passar bäst för din bil och de kan återvinna din gamla olja. Se till att alltid ha en 1-litersflaska originalolja i bilen, så kan du själv fylla på när det behövs.