Mazda-bilar

Varför Mazda?

Sex bra skäl att välja Mazda som företagsbil 

 

1. Ekonomi

Mazda står för ett ekonomiskt och smart bilägande. Inköpspriset är attraktivt och bränsleförbrukningen är oerhört låg inte minst med våra senaste SKYACTIV-teknologi. Våra bilar och låga CO₂-värden innebär också skattemässiga fördelar. Mazdas höga kvalitetsnivå ger dig både låga underhållskostnader och ett högt restvärde när det är dags att sälja bilen. Våra återförsäljare hjälper gärna att se på olika alternativ som passar dig bäst gällande finansieringslösningar och avtalsfrågor.

 

2. Pålitlighet

Talrika jämförelser har bevisat att Mazdas kvalitet är svårslagen. Sedan 2002 har Mazda vunnit över 600 utmärkelser och priser. Ännu mera anmärkningsvärt är kanske att en tredjedel av dessa priser är första- eller andraplatser i ”Årets Bil” runt om i världen. Detta kopplat till ett väl utbyggt nät av Mazdarepresentanter med hög kunskapsnivå runt om i Sverige gör att vi gemensamt kan hålla din Mazda i topptrim och att du aldrig behöva vänta länge när det är dags för service. Vår relation tar med andra ord inte slut när vi väl har levererat bilarna till företaget.


3. Körglädje

Körglädjen är en viktig ingrediens i alla Mazdas bilar. Pigga motorer, direkt styrning och ett chassi som tar dig exakt dit du vill. Pressen lovordar Mazdas körglädje gång på gång. Fördelen för dig? Att du som nöjd förare kommer att se fram emot nästa tur i din Mazda.

 

4. Miljö

Med låg bränsleförbrukning och partikelfilter som standard på alla personbilar med dieselmotor är Mazda ett bra miljöval. Med vår senaste SKYACTIV-teknologi som innefattar både nya motorer, växellådor och chassi är Mazda klassledande inom området att kombinera låga utsläpp med en fantastisk körglädje.  Dessutom finns ett helhetstänk kring miljön för hela Mazdabilens livscykel sammanfattat i strategin ”Sustainable Zoom-zoom”. Denna innefattar såväl ISO14001 certifiering i de fabriker som levererar bilar till vår marknad som  hur man återvinner bilarna på bästa sätt.

 

5. Garantier

Mazdas garantier är en ytterligare säkerhet för ett problemfritt bilägande. Vi erbjuder Sveriges längsta bilgaranti som sträcker sig hela 10 år. Läs mer om vår 10-årsgaranti här.


6. Säkerhet

Med precisa köregenskaper och antisladdsystemer DSC som standard är din Mazda maximalt förberedd om du skulle råka ut för en otäck situation på vägen. Går olyckan inte att undvika kan du lite på Mazdas krocksäkerhet: vid en eventuell kollision fördelas krafterna på ett effektivt sätt runt kupéutrymmet för att skydda passagerarna. Detta sker med hjälp av Mazdas eget avancerade säkerhetssystem MAIDAS (Mazda Advanced Impact Distribution and Absorption System).

 

I samband med introduktionen av nya Mazda6 introducerar Mazda en mängd aktiva säkerhetsfunktioner under samlingsnamnet i-ACTIVSENSE. Dessa säkerhetssystem är hjälper dig som förare att undvika en olycka: SBS (Smart Brake Support), SCBS (Smart City Brake Support), RVM (Rear Vehicle Monitoring), LDWS (Lane Departure Warning System), HBC (High Beam Control), MRCC (Mazda Radar Cruise Control), FOW (Forward Obstruction Warning), AFS (Adaptive Front-lightning System) och DRSS (Distance Recognition Support System).