hero

Mazdas designkoncept Sassou får Frankfurt-premiär

2005-08-31
2346 visningar
seats

På Frankfurt-salongen i mitten av september visar Mazda för första gången nya konceptbilen Mazda Sassou. Ett designförslag av hur en helt ny mindre bil i det s.k. B-segmentet skulle kunna se ut. En tre-dörrars hatchback med en nykonstruerad trecylindrig direktinsprutad bensinmotor med turbo på 1.0 liters cylindervolym, med namnet MZR 1.0 DISI. En konceptbil med mycket av framtidens designelement i sann Mazda Zoom-Zoom anda och med en unik flexibel interiör.

Mazdas senaste konceptbil är en lätt och typisk stadsbil för unga förare, som är rolig att köra, praktisk och ekonomisk. Den är utvecklad vid Mazdas europeiska designcenter i Oberursel, i närheten av Frankfurt. Detta är den första av tre nya konceptbilar utvecklade vid Mazdas olika designcenter runtom i världen. På Tokyo-salongen i oktober visas ytterligare en ny konceptbil utvecklad i Japan och i Detroit i början av januari nästa år är det dags för den nya amerikanska designstudien.

Det japanska ordet Sassou innebär att vara positiv till sinnes och att se framåt med optimism. Och detta stämmer alldeles utmärkt in på Mazdas senaste konceptbil. Denna visar några av Mazdas framtida designtankar samtidigt som aerodynamiken är optimerad och nya, unika material används både exteriört och interiört. Nya Mazda Sassou har givetvis den allra senaste högteknologin, bl.a. används en USB-port som nyckel och för att lagra all data till hårddisken.

Den optimerade aerodynamiken, den lätta karossen, den avancerade motorn, som också har ett system som stänger av den vid tomgång och som extra snabbt startar vid gaspådrag tack vare direktinsprutningens snabbare respons, visar på en möjlig väg för Mazda att möte EUs i framtiden ännu striktare avgasregler.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30477 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26797 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26364 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24787 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...