hero

Nu kan du köra konceptbilen Mazda Hakaze i cybervärlden

2007-02-16
1749 visningar
seats

Nu kan du köra Mazdas senaste konceptbil, Mazda Hakaze, i cybervärlden på Nagare Island i Second Life. När Mazda i fjol presenterade sina tre uppmärksammade konceptbilar Sassou, Senko och Kabura var det många som ville provköra och även köpa dem. Men detta är givetvis inte möjligt med en unik konceptbil. Istället kan de nästan tre miljoner invånarna i Second Life nu provköra och äga en Mazda Hakaze, åtminstone i den virtuella världen.

Efter en fri registrering på SecondLife.com och efter att ha laddat ner nödvändiga program kan cyberföraren koppla upp sig till Nagare Island och provköra Mazda Hakaze. Föraren kan därefter köra konceptbilen på en testbana runt ön. Klarar föraren testbanan, som bl.a. innehåller ett våldsamt hopp, blir bilen hans.

Men invånarna i Second Life kan göra mera än att bara köra Mazda Hakaze på Nagare Island. Även cyberversionen av Hakaze har en virtuell kitesurf-utrustning ombord. Second Lifes invånare har därmed fått ytterligare en sport att ägna sig åt.

De invånare i Second Life som klarat testkörningen och nu äger en Mazda Hakaze kan även delta en designtävling. Här gäller det att rita en kitesurfbräda med egen Zoom-Zoom design. Tävlingen pågår mellan den 16 februari och den 4 mars i år. De bästa förslagen ställs ut på Nagare Island där besökarna kan rösta. Pris från den verkliga världen delas ut till vinnaren.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 22628 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 22499 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

Mazda avtäcker tre modeller i Genève

2017-01-31 | 19522 visningar

Mazda avtäcker tre modeller i Genève  Nya Ma...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 18979 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...