hero

Premiär för Mazda Koeru på Frankfurt-salongen

2015-09-15
6290 visningar
seats

Det är världspremiär för Mazda Koeru på bilsalongen i Frankfurt. En konceptbil som tar Mazdas prisbelönade KODO-design ytterligare ett steg framåt och som ger en antydan om hur Mazda kan tänka sig en kommande ny modell i det populära och starkt ökande crossover-segmentet.

 

Mazdas nya konceptbil Koeru är en sportig crossover med slanka linjer. Den är 4,6 meter lång, 1,9 meter bred, 1,5 meter hög och har en hjulbas på 2,7 meter. De 21 tum stora hjulen ger bilen ett kraftfullt utseende som förstärks av den anpassade och utvecklade KODO-designen. Koeru har givetvis Mazdas allra senaste Skyactiv-teknologi när det gäller drivlina.

 

Ett avancerat fjädringssystem och en mycket vridstyv kaross ger Koeru utomordentliga köregenskaper och hög säkerhet. Mazdas nya crossover-koncept har givetvis all nya säkerhetsteknik från i-Activsense, som är Mazdas samlingsnamn för olika säkerhetssystem. En ny NVH-teknik minskar oönskade ljud och ger Koreu en tystare och mer komfortabel kupé. Här finns givetvis också MZD Connect, Mazdas nya generation av smartphone-baserat uppkopplingssystem.

 

Koreu är ett japanskt ord som på svenska betyder ungefär ”överträffa” eller ”gå utanför gängse ramar”. Ett namn som passar perfekt till Mazdas nya konceptbil, en gränsöverskridande crossover, som höjer ribban i segmentet när det gäller både prestanda, bränsleeffektivitet och totalt kundvärde.

 

På Frankfurt-salongen visar Mazda hela sitt nya modellprogram, inklusive sportbilsikonen MX-5 med nya tillbehör, och nyligen introducerade kompakta suven CX-3, som redan blivit en klar försäljningssuccé i Europa.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30477 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26797 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26364 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24787 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...