hero

Provkör Mazda Hakaze på Nagare Island i Second Life

2007-02-06
2362 visningar
seats

Mazdas senaste konceptbil Hakaze kör snart i cyberrymden på Nagare Island i den virtuella världen Second Life och Mazda Motor Europe välkomnar alla att provköra.

Mazda Hakaze, som får sin verkliga världspremiär på Geneve-salongen i början av mars, uttrycker ett nytt och spännande designspråk kallat Nagare, skapat av Mazdas nya designchef, holländaren Laurens van den Acker. Hakaze har utvecklats vid Mazdas europeiska designcenter i Oberursel utanför Frankfurt och är den tredje konceptbilen i en serie av fyra. Mazda Nagare visades i Los Angeles i november i fjol och Mazda Ryuga för en månad sedan i Detroit.

- Vårt Nagare-koncept uttrycker rörelse, energi och skönhet, något som också förknippas med Second Life, vilken är en av de bästa interaktiva mötesplatserna i dagens cybervärld, säger Laurens van den Acker. Vi vill gärna låta så många som möjligt köra vår senaste konceptbil, även om det enbart gäller i den virtuella världen.

Det var 2003 som det amerikanska företaget Linden Lab skapade Second Life, en virtuell tredimensionell värld, som nu har närmare tre miljoner invånare från hela världen. Det är en av de snabbast växande samhällena i cybervärlden och har i genomsnitt alltid cirka 15 000 användare. Du hittar mer information på hemsidan www.secondlife.com

Mazda Hakaze och Second Life är en perfekt koppling, säger Peter Birtwhistle, chefsdesigner, Mazda Motor Europe. Hakaze är en spännande, kompakt crossover med en känsla av en öppen sportbil och Nagare Island blir en en perfekt plats att virtuellt provköra bilen på.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30469 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26791 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26349 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24786 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...