hero

Världspremiär för Mazda Minagi i Geneve

2011-03-01
2981 visningar
seats

Konceptbilen Mazda Minagi, som begick världspremiär på bilsalongen i Geneve, är den första bil som har Mazdas nya SKYACTIV teknik fullt ut och som också visar Mazdas nya designspråk KODO. Minagi ger många spännande signaler inför nästa generations helt nya Mazda-modeller.

Mazda Minagi är en kompakt crossover som för första gången visar något av vad som inom en snar framtid kommer från Mazda-fabrikerna. Mazda Minagi har därför all den nya SKYACTIV tekniken, både motor, växellåda, chassi och karossuppbyggnad. Minagi är dessutom den andra konceptbilen med Mazdas nya designspråk ”KODO – Soul of Motion”.

Kompakt crossover ger en glimt av nästa generations Mazda
Medan Shinari var ett rent designkoncept för att ge fullt uttryck för KODO-temat, ger Minagi en antydan och en glimt av nästa generations Mazda-bilar. Minagis designelement kombinerar uttryck av en pulserande energi som med stor vighet rör sig snabbt och fritt genom hela bilen. Med sina upprättstående och kompakta mått ger Minagi en vision av KODO-design, som är helt olika den hos Shinari, även om den delar samma kraftfulla uttryck av spänst.

Mazda Minagi är ett designfullt uttryck för en uppbyggd energi. Det japanska ordet Minagi betyder på svenska ungefär just uppbyggd energi. En energi som när som helst kan explodera i en rörelse av något slag. När det gäller Minagi tittade Mazdas designers på ett något annorlunda sätt hur en gepard rör sig när den jagar, än när de designade Shinari. Geparden håller sitt huvud högt under jakten, medan den långa, kraftfulla och smäckra överkroppen flyger tätt över marken för att den så snabbt som möjligt skall kunna ändra riktning. Mazdas designers tog fasta på just detta ögonblick när djuret spänner sina muskler redo till språng och kastar sig mot sitt byte.

Fronten på Mazda Minagi känns tydligt igen från Shinari. Underdelen av den kraftiga femkantiga grillen har en kromlist som fortsätter ut genom huvudstrålkastarna, vilket gör att Mazda Minagi genast känns igen som en Mazda. Kraftfulla skärmbreddare har länge varit ett kännetecken för Mazda. Här är de ännu mer markerade och ger en tydlig indikation på bilens uppbyggda energi.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30445 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26778 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26323 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24780 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...