hero

Auto-Mobil ny Mazda-återförsäljare i Varberg

2014-09-16
7359 visningar
seats

Auto-Mobil är ny auktoriserad återförsäljare för Mazda i Varbergs-området. I en helt nybyggd anläggning på närmare 3 000 m2 finns både ny- och begagnatförsäljning samt service- och däckverkstad.

De båda delägarna Jan-Eric Lindgren, 56, och Joachim Holmström, 31, är dock sedan länge Mazda-entusiaster. Under ett antal år drev de försäljning av begagnade bilar i Billdal, söder om Göteborg, och blev då något av experter på MX-5, Mazdas sportbilsikon som i år firar 25 årsjubileum och som nyligen begick världspremiär för en helt ny version, som kommer nästa sommar.

- Vi har länge tänkt starta nybilsförsäljning och letat efter ett passande bilmärke, säger Jan-Eric och Joachim. Eftersom vi båda gillar Mazda högt och har haft mycket goda erfarenheter av Mazda, flyttade vi vår verksamhet till Varberg där det fanns ett tomt Mazda-distrikt. Det här skall verkligen bli både kul och intressant. Mazda har idag ett brett och modernt modellsortiment med den allra senaste högteknologin och med en vass design som vunnit massor av priser och utmärkelser runtom i världen. Mazda är definitivt ett märke som vi kan stå upp för, att lita på och ett märke som passar oss bilentusiaster.

Efter ett drygt års byggande står nu den stora fastigheten färdig på Pollengatan 2 vid motorvägsmotet Varberg Nord. Förutom de egna lokalerna finns i fastigheten även Mr Cap och Dekras besiktningsanläggning.

- Nya återförsäljare som Auto-Mobil är en injektion för hela vår verksamhet, säger Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. De är onekligen en annorlunda återförsäljare, som redan skapat mycket goda kontakter med Mazda-ägare, speciellt med den svenska MX-5 klubben. De har ett klubbengagemang och har skapat ett forum för Mazda-entusiaster. De är ambitiösa och har redan förstått vad branschen behöver i framtiden, bättre kundvård och möjligheten att erbjuda en annorlunda upplevelse i ett modernt och fräscht showroom.

Mazda är ett av de bilmärken som ökat allra mest de senaste åren, inte bara i Sverige, utan i hela Europa. I fjol blev ökningen på den svenska marknaden 62 procent. Och framgångarna fortsätter även i år. Till och med augusti var ökningen drygt 34 procent.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30481 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26800 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26374 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24791 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...