hero

Holmgrens Bil ny återförsäljare för Mazda i Värnamo och Kalmar

2014-10-15
4647 visningar
seats

Mazda Motor Sverige utökar nu sitt samarbete med Holmgrens Bil när det gäller försäljning och service av Mazda-bilar. Sedan i våras, när Holmgrens Bil förvärvade Frölunda Bilcenter AB i Göteborg, är företaget återförsäljare för Mazda. Och snart utökas samarbetet med att gälla även Värnamo och Kalmar.

- Det känns mycket positivt att återigen få Mazda-representation i Värnamo-området, där vi tyvärr inte haft någon nybilsförsäljning under den senaste tiden, säger Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. Holmgrens Bil är den klart starkaste partnern i detta område, så vi är mycket nöjda med att företaget vill representera Mazda på fler orter. Jag är övertygad om att detta blir mycket bra både för våra befintliga kunder och för alla nya Mazda-ägare i Värnamo-trakten.

Försäljningsstarten för Holmgrens Bil i Värnamo är planerad till i början av november och för Kalmar något senare.

- Det är med stora glädje som vi tar upp försäljning och service av Mazda i Värnamo och Kalmar, säger Mikael Olsson, VD Holmgrens Bil AB. Vid båda våra anläggningar i Värnamo och Kalmar har det tidigare sålts Mazda så vi har redan en god kännedom om produkten, vilket vi ser som en stor fördel. Hela vår personal har tagit emot nyheten mycket positivt då de tidigare arbetat med Mazda och haft mycket positiva erfarenheter av modellerna.

- För Mazda är ju onekligen ett mycket intressant varumärke, fortsätter Mikael Olsson. Mazda har ett mycket intressant designspråk och ett brett modellprogram, som vi är övertygade om att både nya och gamla kunder kommer att tycka om.

Mazda är ett av de bilmärken som ökat allra mest de senaste åren, inte bara i Sverige, utan i hela Europa. I fjol blev ökningen på den svenska marknaden 62 procent. Och framgångarna fortsätter även i år. Till och med september var ökningen nästan 37 procent. Helt nya Mazda3, som började säljas i Sverige i slutet av förra året, är årets sensation på den svenska bilmarknaden och den volymmodell som ökat allra mest med över 650 procent hittills i år.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30469 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26791 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26349 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24786 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...