hero

Holmgrens Bil ny Mazda-återförsäljare i Kalmar

2015-03-18
6361 visningar
seats

Holmgrens Bil AB är ny Mazda-återförsäljare i Kalmar. Men gamla Mazda-kunder känner igen adressen, Franska vägen 1, där det tidigare sålts Mazda i många år.

- Verkligen kul att återigen få sälja Mazda-bilar, säger säljchefen Jörgen Pettersson. Mazda-kunderna tillhör ju de allra mest nöjda bilägarna och nu har vi många nya och spännande Mazda-modeller att erbjuda. I dagarna har vi startat försäljningen av nya Mazda6 Wagon med fyrhjulsdrift och snart introducerar vi både helt nya Mazda2 och en uppdaterad version av SUV-favoriten CX-5. Och till hösten kommer både helt nya CX-3 och MX-5.

I drygt fyra år har Kalmar varit utan auktoriserad Mazda-återförsäljare. Men i och med det ifjol startade samarbetet med Holmgrens Bil AB finns Mazda nu åter representerat i Kalmar-regionen. Holmgrens Bil AB säljer sedan tidigare Mazda i Göteborg och Värnamo.

- Det känns mycket positivt att återigen få Mazda-representation i Kalmar-området, säger Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. Holmgrens Bil är den klart starkaste partnern i detta område, så vi är mycket nöjda med att företaget vill representera Mazda på fler orter. Jag är övertygad om att detta blir mycket bra både för våra befintliga kunder och för alla nya Mazda-ägare i Kalmar-trakten.

Holmgrens Bil AB i Kalmar har både bilförsäljning och verkstad och sysselsätter totalt 18 personer. Säljchefen Jörgen Pettersson har tidigare sålt Mazda i sex år.

- Men min kollega Rune Hjelmberg är en verklig Mazda-veteran, säger Jörgen Pettersson., Han har sålt Mazda sedan 1986. Just nu håller vi på och uppdaterar vår anläggning med Mazdas nya standard, både in- och utvändigt. Det skall verkligen bli mycket intressant att åter få representera Mazda, ett av de märken där den tekniska och designmässiga utvecklingen gått allra snabbast under den senaste tiden.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30475 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26796 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26357 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24787 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...