hero

Kevin Rice ny designchef för Mazda

2014-08-18
2690 visningar
seats

Efter 26 framgångsrika år går Mazda Motor Europes chefdesigner Peter Birtwhistle i pension och lämnar den 1 september över posten till Kevin Rice. Den 50-årige engelsmannen återvände förra året till Mazdas europeiska designcenter i Oberursel utanför Frankfurt, där han tidigare arbetade under fem år på 1990-talet. Under mellantiden har Kevin Rice arbetat hos flera bilfabriker och kom närmast från BMW:s designavdelning.

Peter Birtwhistle började redan 1988 hos Mazda och har sedan 1999 lett Mazdas europeiska designavdelning, som på ett mycket framträdande sätt deltagit i utvecklingen av flertalet konceptbilar och inte minst i det grundläggande arbetet med Mazdas nya designtema ”KODO – Soul of Motion”. En design som fått ett flertal prestigefyllda priser, bl.a. Auto Bilds designpris för nya Mazda6. Både Mazda6 och Mazda3 har tilldelats Red Dot Design Award och Mazdas både senaste produktionsmodeller har även varit finalister i World Car Design of the Year Award.

- Mazda har en lång tradition i Europa när det gäller utmärkt design och kan nog anses som det mest europeiska av samtliga japanska bilmärken, säger Jeff Guyton, president & CEO, Mazda Motor Europe. Detta är mycket Peter Birtwhistles förtjänst tack vare hans stora passion för bilar och bildesign. Jag vill varmt tacka honom för hans medverkan till Mazdas succé under årens lopp, och inte minst med den senaste modellgenerationen. Och jag säker på att vi även i fortsättningen kan räkna med Peters support och erfarenhet.

- Dessutom har vi lyckan att ha en mycket talangfull efterträdare i Kevin Rice. Han kommer att fortsätta Peters arbete och ge Mazda den nödvändiga kontinuiteten samtidigt som han representerar en ny generation designers. Det kommer även i fortsättningen att bli mycket spännande år för Mazda i Europa och runtom i världen.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 31090 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 27032 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26877 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 25029 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...