hero

Lech Walesa besökte Mazda i Hiroshima

2014-03-24
2230 visningar
seats

För att ytterligare stärka banden mellan fredspristagaren Lech Walesa och Mazda Motor Corporation besökte Polens första demokratiskt valde president Mazdas huvudkvarter i Hiroshima nyligen.

Det var i samband med det 13:e världstoppmötet för tidigare mottagare av Nobels fredspris i Warszawa ifjol höst, som Mazdas samarbete med Lech Walesa Institute´s Civic Academy startade, bl.a. genom att Mazda utlyste ett nytt pris för unga forskare, ”Mazda Make Things Better Award”. Det första priset delades nyligen ut till den unge finländska läkarstudenten Antti Junkkari och hans Afrika-projekt “Raising Awareness on Small Arms through Interactive Radio Programmes”.

- Världens ledare ger aldrig upp inför svåra utmaningar och använder ofta okonventionella metoder för att saker och ting skall kunna bli bättre här i världen, sa Lech Walesa när han mötte Mazda Motor Corporations högsta ledning med presidenten Masamichi Kogai i spetsen. Jag vet att Mazda i mångt och mycket delar detta okonventionella tänkesätt och därför är jag mycket glad att få arbeta tillsammans med Mazda.

Under sin vistelse i Hiroshima har Lech Walesa mött lokala politiker, besökt Peace Memorial Park, minnesparken efter atombomben som fälldes över Hirsohima den 6 augusti 1945, och diskuterat  och bytt erfarenheter med Mazdas företagsledning och yngre medarbetare.

- Att få ta del av Lech Walesas otroliga livshistoria motiverar oss alla, säger Jeff Guyton, Mazda Motor Europas president och CEO,som var med på resan. Det är en stora ära att få välkomna honom till Hiroshima. Efter vår fruktbara start av samarbetet i fjol höst i Warszawa är vi mycket glada att få fortsätta våra samtal med Lech Walesa här i Hiroshima.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 31093 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 27033 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26878 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 25029 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...