hero

Mazda delar ut ”Make Things Better Award” vid toppmötet för Nobels fredspristagare

2013-10-24
2404 visningar
seats

Mazda, huvudpartner för det 13:e Världstoppmötet för tidigare pristagare av Nobels fredspris i Warszawa, bjöd in mer än 100 unga framtida ledare från hela världen till ett stort symposium, där Mazdas nyuppsatta pris ”Make Things Better Award” delades ut. Priset ger vinnaren även 10 000 euro att användas till ett ’gott syfte’ för att främja freden i världen.

Jeffrey H. Guyton, President och CEO, Mazda Motor Europe, och Wojciech Halarewicz, Vice President Communications, delade ut priset i samband med en Mazda-ledd konferens med titeln ”Modern Tools of Advocacy” vid Lech Walesa Instituts Civic Academy. Konferensen var en del av 2013 års Youth Summit Programme.

- Mazda är ett varumärke som ständigt utmanar det konventionella tänkandet. Vi har använt nya sätt för att framgångsrikt berätta vår historia och därmed nått en större målgrupp, även om vi som företag är relativt litet jämfört med våra större konkurrenter inom branschen, sade Jeffrey H. Guyton vid konferensen i Warszawas Palace of Culture and Science. Vår ’Make Things Better Award’ stärker unga ledare att göra på samma sätt och tänka i nya banor för att göra världen till ett bättre samhälle.”

Under symposiet diskuterades bl.a. att genom att använda moderna kommuniktionsverktyg bättre kunna främja det internationella arbete som syftar till att förbättra människors liv och hälsa. Gästföreläsare var multimediaartisten Phil Hansen, som talade om sina egna erfarenheter om hur han lyckats ta ha hand om sin sjukdom handtremor,  där darrningar och skakningar orsakas av ofrivilliga, rytmiska muskelsammandragningar. Även fredspristagaren Betty Williams fanns med under konferensen.

”Make Things Better Award” är ett av Mazdas internationella sociala engagemang.

Under årets Världstoppmöte för tidigare pristagare av Nobels fredspris deltog även Mazdas Vice Presidents Jörgen Olesen och Wojciech Halarewicz i en konferens hos Warsaw School of Economics. Inför drygt 50 studenter talade de om vad som gör Mazda till ett varumärke som vill utmana och hur detta influerar företagets kommunikationsstrategi.

Under de tre dagar som toppmötet ägt rum i Warszawa har mötesdeltagarna haft en transportflotta av 50 nya Mazda6 och CX-5 till sitt förfogande. På plats i den polska huvudstaden under Världstoppmötet har bl.a. varit Polens förre president Lech Walesa, Dalai Lama, iranska adokaten Shirin Ebadi, Betty Williams och Sydafrikas förra president Frederik Willem de Klerk.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30469 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26790 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26349 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24786 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...