hero

Mazda Försäkring i samarbete med Folksam

2014-12-15
6322 visningar
seats

Mazda Motor Sverige inleder samarbete med Folksam när det gäller Märkesförsäkring och senare även vagnskadegarantin.

- Vi ser regelbundet över alla våra strategiska partnerskap med syfte att alltid kunna erbjuda våra kunder de bästa lösningarna, säger Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. Mazdas 10-åriga garanti, som är den längsta på den svenska bilmarknaden, är ett bra bevis på detta. Vi har i alla år erbjudit en bra märkesförsäkring, men det nya samarbetet med Folksam innebär ytterligare fördelar för våra Mazda-kunder.

Mazda Motor Sveriges nya avtal innebär att Folksam tar över Mazda Försäkring från den 1 januari 2015 och även vagnskadegarantin på alla nya  bilar från den 1 januari 2016. När det gäller Mazda Försäkring får Mazda-ägarna förbättrade villkor. Bl.a. gäller maskinskadeförsäkringen numera upp till 10 år eller 15 000 mil. Dessutom ingår nu även upp till 45 dagars hyrbil om den egna bilen måste in på verkstad efter en ersättningsbar brand-, stöld-, maskin- eller vagnskada. Försäkringen ersätter 75 procent av kostnaderna.

- Vi är glada att samarbeta med Folksam. För precis som Mazda är Folksam ett seriöst företag med fokus på långsiktighet. Redan innan vårt nya samarbete har Folksam en stark position bland befintliga Mazda-ägare, som genom detta nya avtal kan förstärkas ytterligare under kommande år. Timingen är dessutom optimal eftersom Mazda under 2015 kommer att introducera ett historiskt stort antal nya bilmodeller, säger Klaus Oest vidare.

Folksam är ett kundägt företag, som erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och företaget är en av Sveriges största kapital-förvaltare. Visionen är att Folksams kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.

- Vi är mycket stolta över att ha fått förtroendet att erbjuda Mazdas kunder och totalt cirka 60 000 Mazda-ägare ett försäkringserbjudande med hög kvalité, säger Elisabeth Sasse, Affärsområdeschef Partner på Folksam. Vi engagerar oss i det som är viktigt för våra kunder och genom vårt samarbete med framgångsrika bilmärken kan vi se till att våra gemensamma kunder alltid får tillgång till marknadens bästa försäkringserbjudande.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30448 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26779 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26329 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24781 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...