hero

Mazda förstärker nätet av återförsäljare - nya åf i Jönköping, Karlskrona, Karlstad och Luleå

2012-01-19
5520 visningar
seats

Nu börjar resultatet av Mazda Motor Sveriges arbete med att omorganisera sitt nät av återförsäljare att synas. Bara under de senaste månaderna i fjol startade fyra nya Mazda-återförsäljare runtom i Sverige, i Jönköping, Karlskrona, Karlstad och Luleå.

- Vi har försökt att göra de nödvändiga förändringarna på ett så respektfullt sätt som möjligt genom en tät dialog med våra återförsäljare och vår återförsäljareförenings styrelse, säger Klaus Oest, vd för Mazda Motor Sverige. Ibland har det därför kanske tagit litet för lång tid att hitta nya återförsäljare på vissa orter. Men det får ta den tid det tar för vi har en långsiktig målsättning med vår verksamhet i Sverige.

Men nu börjar nätet av Mazda-återförsäljare på att fyllas igen, även om det fortfarande saknas representation på vissa orter, som t.ex. Norrköping, Kalmar, Växjö och norra Stockholm.

- Vi gick från 54 till 29 återförsäljare, fortsätter Klaus Oest. Nu är vi uppe i 34 stycken. När vi är färdiga med omstruktureringen kommer vi att täcka marknaden på ungefär samma sätt som tidigare, fast kanske med något färre återförsäljare. Givetvis beklagar vi de olägenheter som eventuellt drabbat en del kunder med att inte ha en Mazda-återförsäljare i närområdet. Dock har verkstadssidan i stort sett hela hela tiden varit intakt.

Tanken med omstruktureringen av Mazdas nät av återförsäljare är att stå stärkta när den helt nya generationen av produkter börjar introduceras. Modeller med helt ny SKYACTIV-teknologi, som nya motorer, växellådor, chassin och karosskonstruktioner. Bilar som är lättare, säkrare och bränslesnålare, men fortfarande minst lika roliga att köra som tidigare.

- Och redan om ett par månader kan vi introducera den första helt nya modellen, kompakta crossovern CX-5, säger Klaus Oest. Därefter kommer det helt nya modeller med miljövänligare SKYACTIV-teknik varje år framåt i tiden.

I slutet av förra året startade fyra nya Mazda-återförsäljare i:
Jönköping, Karlskrona, Karlstad och Luleå.

HaBil i Jönköping:
HaBil i Jönköping drivs av de båda delägarna Claes Havskog och Fredrik Adolfsson. För sju år sedan startade de sitt företag, men då hade Claes redan varit i bilbranschen i nästan 20 år och Fredrik i fem år.

- Mazdas modeller är ett utmärkt tillskott till vårt övriga modellprogram, säger Claes Havskog. Vi har satsat stort på att ta hand om de mycket nöjda Mazda-ägarna. Inte minst på verkstadssidan. Vi ser dessutom Mazda som en utmärkt tjänstebil och vi har under introduktionen känt ett mycket starkt stöd från Mazda Motor Sverige och dess representanter.

Karlskrona Bilcenter:
Karlskrona Bilcenter är ett gammalt familjeföretag. Det startades redan för 35 år sedan. Idag har sönerna Mattias och Anders Mellström tagit över driften av företaget. Karlskrona Bilcenter sålde tidigare enbart begagnade bilar, men startade nybilsförsäljning för ett drygt år sedan. I oktober i fjol började företaget sälja Mazda.

- Vi tycker att Mazda är ett mycket spännande märke med den nya Skyactiv-teknologien, som onekligen ligger i framkant i utvecklingen, säger Mattias Mellström. Vi uppskattar Mazda mycket för bilarnas pålitlighet och för den fantastiskt fina finishen och kvaliteten.

Thorins Bil i Karlstad:
Sedan början av november har Bengt-Göran Thorin varit återförsäljare för Mazda i Karlstad. Bengt-Göran har mer än 25 års erfarenhet som bilsäljare, men det var först för ett drygt år sedan som han övertog ett bilföretag och blev sin egen.

- Redan när jag började som bilförsäljare 1985 sålde jag Mazda, säger Bengt-Göran Thorin. Sedan dess har jag hela tiden följt märket, som utvecklats mycket positivt de senaste åren. Nu har Mazda ett högkvalitativt modellprogram med spännande design och en stor bredd.

Bosses Bil i Luleå:
Nu är det sju år sedan som Peter Alnelind tog över Bosses Bil i Luleå och blev bilhandlare. Men Peter har en lång erfarenhet som företagare inom olika branscher. Luleås nya Mazda-handlare är ett familjeföretag med både hustrun och äldste sonen i rörelsen.

- Mazda är definitivt ett bilmärke på frammarsch, säger Peter Alnelind. Vår satsning här i Luleå på Mazda har fått ett mycket bra mottagande och redan under den första månaden har vi fått många positiva signaler från våra kunder. Nu ser vi verkligen fram emot introduktionen av nya Mazda CX-5, som ju redan omskrivits mycket positivt i olika tester.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30447 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26779 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26326 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24781 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...