hero

Mazda förstärker nätet av återförsäljare - nya handlare i Hörby, Stenungsund och Östersund

2013-08-09
4036 visningar
seats

Mazda fortsätter att öka sin försäljning mycket starkt på den svenska marknaden. Under det första halvåret 2013 ökade Mazda sina registreringar med 45,5 %, vilket är allra mest bland märken med över en procent i marknadsandel.

- Det är givetvis mycket glädjande siffror för oss, säger Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. Våra nya Skyactiv-produkter gillas av marknaden, men vi har även arbetat hårt för att etablera nya återförsäljare på ett flertal orter och dessutom utökat vårt trygghetspaket för våra kunder med både 10 års nybilsgaranti och prisgaranti på originalservice.

Framförallt är det den nya generationens bilmodeller som ökat kraftigt i försäljning. Stora familjebilen Mazda6 har ökat med 199,5 % jämfört med fjolårets modell. Och den kompakta crossovern CX-5, som var ny i fjol, fortsätter att öka, trots att den japanska fabrikens produktion fortfarande inte hinner med att mätta den stora efterfrågan runtom i världen. I Sverige är försäljningsökningen hittills i år 152,6 %.

Sedan Mazda startade sin omstrukturering och utveckling av återförsäljarenätet har ett tiotal nya bilhandlare börjat sälja Mazda. Under det första halvåret i år har det blivit ny Mazda-representation både i Hörby, Stenungsund och Östersund.

Hörby Bil:
Hörby Bil har funnits sedan 1995. Företaget har växt snabbt och säljer idag uppåt 600 nya och begagnade bilar från sin fullserviceanläggning på Verkstadsgatan 7 i Hörby. 16 personer arbetar idag i företaget, inklusive de två delägarna, Mikael Svensson som är VD och Lars Servin som är verkstadschef. Hörby Bil har även uppmärksammats för sin positiva företagaranda och utsågs i fjol till Årets företagare i Hörby kommun.

- Under alla mina år i branschen har jag aldrig hört något negativt om Mazda som varumärke, säger Mikael Svensson. Därför känns det mycket tillfredsställande att vi nu har börjat sälja det japanska kvalitetsmärket. De nya Skyactiv-produkterna är helt outstanding. De ger fantastiskt mycket bil för pengarna. Och snart kommer även nya Mazda3 som ytterligare stärker märket. Vi ser en mycket ljus framtid för Mazda i Sverige och inte minst här i Hörby-trakten.

Autohallen i Stenungsund:
Trots att han bara är 37 år har Daniel Olsson redan hunnit sälja bilar i 15 år och varit egen bilhandlare sedan 2005. Det var då som han köpte företaget där han redan arbetade och döpte om det till Autohallen i Stenungsund. I dag finns Mazda-återförsäljningen på Munkerödsvägen 2C, men till årsskiftet räknar Daniel med att ha flyttat all verksamhet till Idrottsvägen 2, där det även blir en Mazda-verkstad.

- Det känns väldigt spännande att sälja Mazda, säger Daniel Olsson. Märket har en mycket stor potential. Produkterna känns gedigna och har en mycket hög kvalitet. Jag tycker Mazda står ut från de andra japanska märkena och är mycket mer europeisk när det gäller både design och interiörkvalitet. Bilarna är snygga att se på och de nya Skyactiv-motorerna är ett stort tekniskt genombrott.

Sport & Motor i Östersund:
Peter Ericsson var bara 22 år när han startade sitt företag Sport & Motor, som idag är ny Mazda-återförsäljare i Östersund. Från 1988 sålde han motorcyklar och snöskotrar och år 2000 började han även med bilförsäljning. Företaget, som har både bilförsäljning och auktoriserad Mazda-verkstad, finns på Rosslarvägen 21 i Torvalla Handelsområde i Östersund.

- Mazda är ett mycket intressant bilmärke, tycker Peter Ericsson. Det är en teknikladdad produkt som är helt underbar att köra. En rolig bil med hög kvalitet. Här i vårt stora Jämtlands-distrikt står den fyrhjulsdrivna kompakt-suven CX-5 för ungefär 80 procent av försäljningen. Alla som provkör den blir högst positivt överraskade. Mazda känns som ett mycket gediget varumärke

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30481 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26800 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26374 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24791 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...