hero

Mazda fortsätter öka starkt - ny återförsäljare i Växjö

2013-11-01
3938 visningar
seats

Mazda fortsätter att öka sin försäljning mycket starkt på den svenska marknaden samtidigt som nya återförsäljare tillkommer. Försäljningsökningen i oktober var hela 81,9 procent och under årets första tio månader är Mazdas totala ökning i Sverige 54,6 procent, vilket är allra mest bland märken med över en procent i marknadsandel.

- Detta är givetvis mycket glädjande siffror för oss, säger Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. Våra nya Skyactiv-produkter gillas av marknaden, men vi har även arbetat hårt för att etablera nya återförsäljare på ett flertal orter och dessutom utökat vårt trygghetspaket för våra kunder med både 10 års nybilsgaranti och prisgaranti på originalservice.

Framförallt är det den nya generationens bilmodeller som ökat kraftigt i försäljning. Stora familjebilen Mazda6 har hittills i år ökat med 253,5 % jämfört med fjolårets modell. Och den kompakta crossovern CX-5, som var ny i fjol vår, fortsätter att öka, trots att den japanska fabrikens produktion fortfarande inte hinner med att mätta den stora efterfrågan runtom i världen. I Sverige är försäljningsökningen hittills i år 221,1 %.

- Och snart kommer vår tredje nya modell i Skyactiv-generationen, Mazda3 i den kompakta mellanklassen, fortsätter Klaus Oest. En modell som vi tror mycket starkt på och som ytterligare skall stärka vår närvaro på den svenska bilmarknaden. Introduktionen sker redan andra helgen i november.

Kjell Bergström Bil AB – ny återförsäljare i Växjö
Sedan Mazda startade sin omstrukturering och utveckling av återförsäljarenätet för ett par år sedan har drygt tio nya bilhandlare börjat sälja Mazda. Den senaste är Kjell Bergström Bil AB i Växjö.

-  Den nya generationen Mazda-bilar har ju egentligen allt som man kan önska sig, modern teknik och snygg design, säger företagets VD Jens Bergström. Jag tror väldigt mycket på det nya modellprogrammet och körde hela sommaren en Mazda6 kombi med mycket stort nöje. Efter att vi började Mazda-försäljningen för knappt två månader sedan har intresset varit mycket stort. Och nu får vi ytterligare en ny, spännande modell i Mazda3.

Kjell Bergström Bil AB i Växjö är sedan 2001 inne på andra generationen Bergström. Det var då som Jens Bergström tog över som ägare och VD efter sin far Kjell Bergström, som startade företaget redan 1979. Det var också då som företaget byggde helt nya lokaler på en mycket synlig hörntomt på Hjalmar Petris väg 62 i Växjös bildistrikt.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 31093 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 27032 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26878 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 25029 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...