hero

Mazda fortsätter stödja SOS-Barnbyar

2010-02-24
2418 visningar
seats

Mazda fortsätter att stödja SOS-Barnbyar runtom i Europa. Efter ett första lyckat år av samarbete har Mazda Motor Europe bestämt att satsa ytterligare resurser för att hjälpa hemlösa barn och ungdomar.

SOS-Barnbyar är en politiskt och religiöst obunden organisation som sedan 60 år arbetar runt om i världen för att förverkliga FN:s Barnkonvention. I dag har organisationen verksamhet i över 130 länder och med närmare 500 olika barnbyar. SOS-Barnbyar har en unik inriktning på familjen och driver förutom familjehemmen medicinkliniker, skolor, förskolor, yrkesskolor och sociala center. Dessa aktiviteter har under årens lopp förändrat livet för hundratusentals barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan leva tillsammans med sina egna familjer.

- Vi är mycket glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med SOS-Barnbyar för ett andra år, säger Jeff Guyton, VD för Mazda Motor Europe. Genom att fortsätta vår support till SOS-Barnbyar utökar vi möjligheterna för barn och ungdomar till ett bättre liv i Europa.

Mazdas nationella säljbolag hjälper SOS-Barnbyar på olika sätt. I Österrike t.ex. kan SOS barnby i Moosburg disponera en Mazda2 för sin dagliga verksamhet. Barnen har även deltagit i en tävling om att dekorera en Mazda MX-5. Det vinnande förslaget trycktes som frimärke och överskottet går till barnbyns verksamhet.

I Tyskland genomfördes en liknande tävling och denna bil kördes nyligen även i MX-5 Open Race på Adria-banan utanför Venedig, förutom att den blev ett frimärke för Deutsche Post.

Mazda i Belgien och Luxemburg har donerat en Mazda5 till barnbyn i Liedekerke och Mazda i Tjeckien utökade i år sina bidrag med bl.a. en Mazda2. Mazda Kroatien står för underhållskostnaderna för sju olika SOS barnhem, medan Mazda Ungern satsat på att göra livet litet trevligare för barnen genom besök på olika ställen, bygga lekplatser och genom att ordna transporter till deras ordinarie föräldrar.

Hjälp av även till SOS-Barnbyar på Haiti

SOS-Barnbyar är även aktiva på Haiti. Efter jordbävningen behöver de all hjälp de kan få. Genom SOS-Barnbyar i Europa samlade de anställda vid Mazda Motor Europes huvudkontor i tyska Leverkusen in cirka 45.000 kronor, vilket sedan dubblades av företaget. Du kan själv hjälpa SOS-Barnbyar på Haiti genom följande länk:

//www.sos-childrensvillages.org/Focus-areas/Emergency-relief/Children-in-catastrophes/Haiti-Earthquake/Pages/default.aspx

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30552 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26830 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26428 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24815 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...