hero

Mazda ger den drabbade regionen hjälp och inför tillfälligt produktionsstopp

2011-03-15
2485 visningar
seats

-   30 miljoner yen öronmärkta för hjälp till den drabbade regionen
-   Tillfälligt produktionsstopp i Hiroshima och Hofu till söndag 20 mars
-   Inga leveransförseningar till Europa

Mazda Motor Corporation, med huvudkontor i japanska Hiroshima, liksom Mazda Motor Europe och alla europeiska dotterbolag och försäljningsorganisationer, framför sitt djupaste deltagande till samtliga som drabbats av naturkatastroferna i nordöstra Japan.

För att förvissa sig om säkerheten hos sina anställda, deras familjer och underleverantörer i det drabbade området och för att stödja de landsomfattande hjälpinsatserna, har Mazda beslutat att under sex dygn stänga sina produktionsanläggningar i Hiroshima och Hofu, som ligger cirka 100 mil från det drabbade området i den sydvästra delen av Japan. Ytterligare åtgärder kommer att beslutas och meddelas fortlöpande.

Som en första hjälpinsats har Mazda beslutat att omedelbart donera 30 miljoner yen till räddningsarbetet i regionen. Mazda följer noga utvecklingen i området och har förberett sig på att skicka material och personal om en förfrågan från myndigheterna kommer.

Fram till nu har ingen Mazda anställd blivit direkt påverkad av katastrofen. Mazdas kontor i Tokyo och Mazda Development Centre i Yokohama har inte skadats. Ständigt kommer det in nya rapporter om andra Mazda-anläggningar och underleverantörer och Mazda värderar hela tiden katastrofens effekter när det gäller exporten och transporterna från Japan till Europa. Dessa sker dock vanligtvis söderut mot Taiwan, långt från de drabbade områdena. Tillgängligheten av Mazda-bilar i Europa är för närvarande säkrad eftersom produktion och transporter vid Mazdas tillverkningsenheter har flera månaders lager av nödvändiga delar och material.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 31093 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 27033 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26878 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 25029 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...